Món Esport
Al Manresa se li escapa el somni europeu, però la seva afició fa història

El Bàsquet Manresa ha perdut la final de la Basketball Champions League contra el Tenerife a Bilbao (87-98) en un pavelló de Miribilla que s’ha omplert d’aficionats catalans que s’han quedat a les portes de veure com el seu equip s’enduia la glòria europea. El conjunt del Bages, dirigit per Pedro Martínez, ja havia fet història pel fet d’arribar a la seva primera final continental, però no ha pogut rematar la feina i culminar la competició de la millor manera possible. El duel contra els canaris ha estat apassionant, un partit de bàsquet molt atractiu, on els atacs s’han imposat a les defenses. Els catalans han sabut aguantar el frec a frec anotador amb el Tenerife durant els dos primers quarts, però a la segona meitat s’ha decantat la balança de forma clara per al rival.

La crònica del Manresa-Tenerife

L’inici del partit ha marcat la dinàmica de tot el duel. El Tenerife ha trobat cistelles molt senzilles i el Manresa ha anat a remolc des del primer moment. El millor jugador de la competició, Chima Moneke, ha mantingut els del Bages amb vida amb onze punts consecutius en els primers minuts. Tot i això, el lideratge de Marcelinho Huertas per part canària ha estat molt difícil de contestar per part catalana. El Tenerife ha arribat al final del primer període amb un lleuger avantatge.

El segon quart, però, ha estat català. Sense cap mena de dubte han estat els millors minuts del Manresa, que si bé no ha pogut millorar la defensa per impedir cistelles fàcils del rival, sí que ha estat especialment fi en atac. Dani Pérez ha tingut un molt bon moment de ratxa anotadora, mentre que l’aportació de jugadors com Luke Maye o Sylvain Francisco també ha estat molt important. Tot plegat ha provocat que el Manresa arribés al descans amb un punt d’avantatge al marcador, un resultat que tothom hauria signat i que feia somiar els bagencs.

El tercer quart decanta la final de la Basketball Champions League

Ara bé, els somnis manresans s’han exhaurit de cop amb un tercer quart nefast. Els catalans han encaixat fins a trenta-tres punts del Tenerife en deu minuts i el gran encert dels canaris, representat especialment en la figura de Sasu Salin, ja ha estat massa per als de Pedro Martínez. Tot i que no han abaixat els braços en cap moment, la distància ha crescut cada vegada més i al darrer període només un miracle podria haver capgirat la final. El Manresa ho ha intentat i Moneke, que ha acabat el duel amb vint-i-quatre punts i vint-i-set de valoració, ha estat el símbol de la resistència. Els catalans han guanyat l’últim quart per quatre punts, però no ha estat suficient per donar la volta al marcador i el Tenerife ha aconseguit la seva segona Champions League.

L’afició del Manresa fa història amb el seu compromís

En qualsevol cas, ningú no podrà retreure mai al Bàsquet Manresa que ha fet història aquest cap de setmana. No només per haver arribat a la seva final europea, sinó per l’entrega dels seus seguidors. Malgrat que encara s’han de confirmar les xifres oficials, uns 5.000 bagencs han omplert les graderies de Miribilla per donar suport al seu equip. Això suposa el desplaçament més important de la història de l’esport català més enllà del futbol. Ni el Barça de bàsquet, ni la Penya -que, per cert, han guanyat els seus respectius enfrontaments a l’ACB i els blaugranes han confirmat el primer lloc a la classificació- han mobilitzat mai una quantitat de gent tan gran per veure un partit del seu club. Així doncs, el Manresa té molts motius per estar satisfet, més enllà de la derrota clara i justa a la final de la Champions League.



Més notícies
Raúl de Tomás, jugador de l'Espanyol | Europa Press
L’Espanyol empata contra Osasuna i encara no assoleix la permanència (1-1)
Notícia: L’Espanyol empata contra Osasuna i encara no assoleix la permanència (1-1)
Comparteix
Un gol de Nico Melamed fa empatar a un l'Espanyol que no assoleix la permanència de manera matemàtica
Philippe Coutinho, jugador de l'Aston Villa | Europa Press
La venda d’un dels jugadors del Barça que faria ingressar una milionada
Notícia: La venda d’un dels jugadors del Barça que faria ingressar una milionada
Comparteix
L'Aston Villa podria pagar 40 milions d'euros al Barça per Coutinho
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El missatge de Xavi a Ansu Fati abans del partit del Betis
Notícia: El missatge de Xavi a Ansu Fati abans del partit del Betis
Comparteix
Xavi Hernández, "Ansu té l'estrella, té gol. Potser un altre necessita tres o quatre ocasions, però Ansu té el gol."
Jordi Alba celebra el seu gol | La Liga
Jordi Alba es vesteix de Rivaldo i guanya la final per la Champions (1-2)
Notícia: Jordi Alba es vesteix de Rivaldo i guanya la final per la Champions (1-2)
Comparteix
El lateral certifica el gran objectiu de la temporada del Barça amb un golàs sobre la botzina al Betis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa