Picabaralla entre Font i Laporta per defensar la propietat del Barça en mans dels socis

Ambdós candidats a la presidència volen evitar que el club es converteixi en una Societat Anònima

Dos dels candidats a la presidència del Barça, Víctor Font i Joan Laporta, s’han vist enfrontats a l’hora de defensar que el club no es converteixi en una Societat Anònima Esportiva (SAE) i mantenir la propietat de l’entitat en mans dels socis. En una roda de premsa, Font ha qüestionat que Laporta sigui capaç d’aconseguir-ho i critica la seva “improvisació”, que considera que podria portar el Barça a esdevenir una SAE.

En una entrevista amb El Món, Laporta s’ha defensat i ha assegurat que ell lluita per “mantenir la propietat del club en mans dels socis des del 1997”, any en el qual va entrar en l’escena barcelonista. A més, desenvolupa el seu argument de la següent manera: “No vull que ningú aprofiti aquesta situació econòmica per explotar noves formes jurídiques de l’entitat. Per a mi això és fonamental”.

Font ha carregat contra la proposta de Laporta d’emetre bons per salvar el Barça: “Per molt bona intenció que hi hagi, són perillosos per al club”. També compara la situació de l’entitat blaugrana amb la del Milan, equip que va acabar convertint-se en una SAE. Tanmateix, Laporta, en declaracions a El Món, considera que ell és el candidat que aconseguirà que això no passi: “Jo vull ser el garant que els socis i sòcies del Barça siguin els propietaris del club”. A més a més, llançant un dard a Font i Freixa, assegura que la situació “és reversible, ja ho hem fet, però potser pels que no tenen experiència no ho és”.

D’altra banda, Laporta, en la seva entrevista amb El Món, ha lamentat que Font l’acusi d’haver deixat el Barça el 2010 en una situació econòmica similar a l’actual. “Jo vaig deixar el millor llegat que es pot deixar en un club de futbol en terreny econòmic, social i esportiu”, afirma l’advocat barceloní, “qui digui que vaig deixar el Barça en una situació com la d’ara és que no coneix la realitat del club”.

Més informació

Nou comentari