Joan Vilà: “S’han deixat marxar els millors jugadors de la Masia i s’ha fitxat vulgaritat”

L'exdirector de l'Àrea de Metodologia del Barça forma part de la candidatura de Víctor Font

Joan Vilà és una de les veus més autoritzades a l’hora de parlar de la Masia. Ell mateix va formar part de les categories inferiors del Barça, on hi va accedir el 1970, i des d’aleshores ha estat vinculat i relacionat amb el club de formes molt diverses. Va ser jugador del primer equip, va entrenar en les categories inferiors i va ser director de l’Àrea de Metodologia de l’entitat, és a dir, responsable de mantenir viu l’ADN Barça. Vilà va abandonar el club el 2018 per desavinences amb la directiva.

Ara, i després d’haver superat un ingrés a l’UCI d’un mes a causa del coronavirus, Vilà s’ha sumat a la candidatura Sí al futur de Víctor Font. En una entrevista a L’Esportiu explica que aquesta decisió la va prendre després que li ho demanés el mateix Xavi Hernández en persona, futbolista del qual Vilà en va ser el descobridor: “A ell no li podré dir mai que no”.

Més enllà del paper que Vilà pugui jugar a les eleccions del club, són molt interessants les seves consideracions respecte a la gestió de la Masia dels darrers anys, la qual considera que estava “desfent tot el que ens havia portat a ser un referent mundial”. Entre les decisions preses durant les últimes temporades, Vilà lamenta, especialment, que “en els últims anys han marxat els millors jugadors de la Masia i ha arribat vulgaritat”. Considera que no es deu a cap raó econòmica: “marxen perquè no estan prou atesos”.

Vilà també explica que la “pèrdua de credibilitat” dels darrers anys serà un impediment a l’hora de refer el projecte i declara que s’haurà de “picar molta pedra”. “Abans tothom volia venir al Barça, ara ja no”, argumenta l’exdirector de l’Àrea de Metodologia del club.

Més informació

Nou comentari