Món Esport
El fet que demostra el compromís de Koundé amb el català

La presentació oficial que Jules Koundé ha tingut amb el Futbol Club Barcelona aquesta setmana ha ofert moltes coses interessants. En primer lloc, la primera imatge pública amb la samarreta blaugrana d’un dels millors centrals del món i un dels jugadors més anhelats pel barcelonisme. Després, les diverses respostes del futbolista i del president, Joan Laporta, a la roda de premsa celebrada, com tot l’acte, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Però també, un fet que s’ha produït durant l’acte en la gespa del Camp Tito Vilanova, que és molt important en clau d’integració i que agradarà al barcelonisme.

En primera instància, el jugador ha saltat a la gespa vestit de manera elegant, i juntament a Laporta. Fins aquí, tot normal, ja que és el que han fet els anteriors fitxatges. Després, han començat els parlaments. També ha passat una cosa previsible, i és que el central s’ha comunicat amb un castellà esplèndid. Va jugar al Sevilla durant tres temporades i, a diferència de molts altres jugadors que aterren a equips de països la llengua dels quals no parlen, ell es va prendre seriosament l’estudi de la llengua local.

Koundé parla un magnífic castellà i ho va demostrar davant Laporta, la premsa i la presentadora de l’acte. Com que aquesta va adonar-se de l’alta capacitat d’aprenentatge del francès, li va preguntar que quan s’atrevirà a respondre preguntes en català. I aquest va sorprendre en assegurar que “no prometo res, però ho intentaré al màxim, i potser en uns mesos parlaré en català”.

La publicació de Koundé a Instagram en català

D’altra banda, en el seu compte d’Instagram, el també exjugador del Girondins de Bordeus ha publicat un àlbum de fotos del dia de la presentació, i ho ha acompanyat amb un peu de foto amb la inscripció “això ja comença”, i escrit en quatre llengües, que són, per ordre, el francès, el català, el castellà i l’anglès.

A més, el dia que es va fer oficial el fitxatge, el club va compartir un vídeo en el qual el futbolista s’adreçava a l’afició en català: “Hola culers, ja estic aquí, força Barça!”. Es nota que Koundé tenia moltes ganes d’aterrar al club, i es nota que és intel·ligent i farà tot el possible per adaptar-se a un equip en el qual està cridat a marcar una època.



Més notícies
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Notícia: Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Comparteix
El tècnic del Barça ha demanat una sèrie de coses al francès, que s'ha presentat aquest dilluns
Jules Koundé, jugador del Barça | FC Barcelona
La insistència que ha fet l’entorn de Koundé per fitxar pel Barça
Notícia: La insistència que ha fet l’entorn de Koundé per fitxar pel Barça
Comparteix
Mateu Alemany explica la relació que ha tingut amb l'agent del francès durant els darrers mesos
Joan Laporta, president del Barça, i Jules Koundé, nou fitxatge | Europa Press
Publiquen les xifres detallades de l’operació del Barça per Koundé
Notícia: Publiquen les xifres detallades de l’operació del Barça per Koundé
Comparteix
Les variables del fitxatge amaguen una clàusula que pot fer que el club blaugrana pagui més diners
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
El Barça construeix la seva millor defensa dels últims anys
Notícia: El Barça construeix la seva millor defensa dels últims anys
Comparteix
L'arribada de Koundé suposa un salt qualitatiu i carismàtic necessari per batallar en les grans nits europees

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa