Món Esport
La insistència que ha fet l’entorn de Koundé per fitxar pel Barça

En la presentació de Jules Koundé com a nou fitxatge del Futbol Club Barcelona, s’ha celebrat una roda de premsa on no podia faltar Mateu Alemany, secretari de futbol del club i, alhora, l’artífex de l’increïble mercat de fitxatges que està realitzant l’entitat catalana. Un Alemany que juntament amb els seus companys de secretaria tècnica, ha treballat de valent perquè tots els moviments que s’han fet fins ara arribin a bon port. Un dels més difícils, si no el més difícil, ha estat el del central francès, presentat avui. Hi havia diversos factors que ho han dificultat, si bé el barcelonisme ja somriu amb el nou jugador.

Tot i això, a l’altra costat de la balança hi havia la voluntat del jugador i del seu entorn per aterrar al Barça. Tal com ha explicat Alemany en la roda de premsa, l’agent de Koundé el trucava “cada dos dies durant dos mesos, per veure com estava la situació del fair play”. I a això, Alemany li responia recordant que “el jugador vol venir al Barça, així que esperem”. “I han esperat, cosa que demostra el seu compromís”, ha celebrat.

Els obstacles que ha tingut el Barça en aquesta operació

De fet, com el mateix Koundé ha puntualitzat, va tenir “una altra oportunitat, però vaig fer l’esforç per esperar que el Barça arribés a un acord amb el Sevilla”. Ha estat, doncs, una operació complicada per diversos variables. Per començar, pel més obvi de tots: la negociació amb el Sevilla. És veritat que el club andalús, tal com ha explicat recentment el seu director esportiu, Monchi, necessitava vendre. Però això no treu que busquessin ingressar els màxims diners possibles. Però el Barça ha aconseguit pagar molts menys que els que la clàusula de rescisió de Koundé valia, que era de 80 milions (i s’han pagat 50 milions fixos més 10 variables).

D’altra banda, com ja s’ha explicat, hi havia un altre gran equip europeu interessat en el futbolista: el Chelsea. Per tant, el Barça ha hagut de suar de valent per, primer, presentar una oferta econòmica similar a la dels britànics i, segon, convèncer el jugador que l’opció blaugrana és millor que la blue. I aquí és on ha entrat Xavi Hernández. L’entrenador ha esdevingut clau en el fitxatge.

Finalment, perquè el fitxatge s’hagi pogut complir, el Barça ha necessitat activar la segona palanca econòmica. I ara, només falta un problema per resoldre: la inscripció del jugador. Això sí, Laporta, en la roda de premsa, s’ha mostrat optimista amb aquesta qüestió.



Més notícies
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Notícia: Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Comparteix
El tècnic del Barça ha demanat una sèrie de coses al francès, que s'ha presentat aquest dilluns
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El president assegura que el Barça té un "deute moral" amb l'argentí, però matitza les seves anteriors paraules
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Revelen tota la veritat del fitxatge de Koundé
Notícia: Revelen tota la veritat del fitxatge de Koundé
Comparteix
El director esportiu del Sevilla explica com van gestionar el moviment Barça i Chelsea
Jules Koundé, nou jugador del Barça | FC Barcelona
Koundé explica quina ha estat la clau perquè hagi decidit fitxar pel Barça
Notícia: Koundé explica quina ha estat la clau perquè hagi decidit fitxar pel Barça
Comparteix
El defensa central revela que una trucada de l'entrenador Xavi Hernández va ser decisiva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa