Món Esport
Publiquen les xifres detallades de l’operació del Barça per Koundé

El fitxatge que ha presentat el Futbol Club Barcelona aquest dilluns és cabdal. Jules Koundé reforçarà una defensa blaugrana que durant el darrer lustre ha patit molt. Arriba al Camp Nou un dels millors defenses del món, amb un gran potencial per fins i tot evolucionar. Una incorporació d’impacte, que s’ha donat en una lluita acarnissada amb el Chelsea i gràcies especialment a l’activació de les palanques econòmiques. I ara, precisament en matèria econòmica, s’han publicat les dades de l’operació.

El traspàs al Sevilla

Ho ha fet el programa Què t’hi jugues de la Cadena SER. Segons aquest, el Barça ha pagat un traspàs al Sevilla de 50 milions fixos més 12,5 milions en variables. Aquests variables estaran estipulats per temporada. El jugador ha signat per cinc cursos i, per tant, en tots aquells en els quals jugui com a mínim el 60% dels partits, el club blaugrana abonarà 2,5 milions d’euros extra. Serà una xifra de partits factible, ja que Koundé arriba per a ser titular.

El nou salari de Koundé

D’altra banda, segons les mateixes informacions, el jugador tindrà un salari de 9,5 milions d’euros bruts en la primera temporada, i aquesta xifra ascendirà a 12 milions d’euros durant la resta del contracte, que dura fins 2027. A més, el club li ha pagat un signing bonus de dos milions. Això és un equivalent a una prima de fitxatge. Finalment, tindrà en el mateix sou unes variables per títols de fins a un milió d’euros, si bé no han transcendit les condicions.

Són grans xifres, per a un jugador amb un gran valor de mercat i que ben segur oferirà un alt rendiment al club. Però no s’acosten a les que oferia el Chelsea. Per tant, queda clar, com també ho ha fet Mateu Alemany, que el desig de Koundé sempre va ser fitxar pel Barça.

Finalment, com a fet anecdòtic, i com ha informat el periodista expert en futbol francès Andrés Onrubia, dels diners que ha rebut el Sevilla, n’ha hagut de transferir una part al club de formació del francès. És a dir, quan va fitxar Koundé, provinent del Girondins de Bordeus, tots dos clubs van acordar un 20% de plusvàlua en una futura venda i dels drets de formació. Això s’ha acabat transformant en un pagament de vuit milions, imprescindibles per un Girondins que està en hores molt baixes en termes econòmics.



Més notícies
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Notícia: Koundé revela la primera conversació que ha tingut amb Xavi
Comparteix
El tècnic del Barça ha demanat una sèrie de coses al francès, que s'ha presentat aquest dilluns
Jules Koundé, jugador del Barça | FC Barcelona
La insistència que ha fet l’entorn de Koundé per fitxar pel Barça
Notícia: La insistència que ha fet l’entorn de Koundé per fitxar pel Barça
Comparteix
Mateu Alemany explica la relació que ha tingut amb l'agent del francès durant els darrers mesos
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Revelen tota la veritat del fitxatge de Koundé
Notícia: Revelen tota la veritat del fitxatge de Koundé
Comparteix
El director esportiu del Sevilla explica com van gestionar el moviment Barça i Chelsea
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El president assegura que el Barça té un "deute moral" amb l'argentí, però matitza les seves anteriors paraules

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa