Món Esport
Una diada de Sant Jordi molt especial al Camp Nou

El Futbol Club Barcelona ha guanyat l’Atlètic de Madrid (1-0) en un partit molt especial que s’ha jugat durant la diada Sant Jordi, una data marcada en negreta a Catalunya. De fet, el Camp Nou també ha estat escenari d’aquesta diada i s’han dut a terme una sèrie d’activitats i accions emmarcades dins la campanya ‘L’esport treu la llengua’, impulsada per Òmnium Cultural i la UFEC, que compta amb l’adhesió i col·laboració dels principals clubs esportius del país i més de seixanta federacions. D’aquesta manera, l’estadi ha viscut una gran festa de Sant Jordi en un partit que ha servit per mantenir els 11 punts de diferència respecte al Reial Madrid i sentenciar una Lliga que cada vegada està més a prop de tornar a la vitrina del museu blaugrana.

Torna el mosaic al Camp Nou

El Camp Nou ha recuperat la tradició d’animar el partit als instants previs a un matx amb l’exposició d’un mosaic a la sortida dels equips al camp. Instants previs al Barça-Atlètic de Madrid s’ha pogut llegir el lema ‘Comparteix el Català’ a la grada. El desplegament d’aquest gran mosaic ha estat l’acció amb més visibilitat de totes les que s’han efectuat a l’estadi amb motiu de la campanya a favor de la llengua catalana a l’esport. A més, per celebrar un dia tan important per a la cultura catalana, l’equip ha lluït la seva quarta equipació, la samarreta de la senyera.

Un manifest, música i moltes més activitats

La lectura del manifest de la campanya per part de Mònica Terribas, vicepresidenta d’Òmnium, i de l’esportista Núria Picas ha estat una altra acció que s’ha produït abans de l’inici del matx. A més, des del videomarcador s’ha pogut visionar l’estrena en exclusiva de l’espot de campanya. A la mitja part del partit hi ha hagut l’actuació del grup The Tyets des de la gespa, interpretant la cançó ‘Coti x Coti’, que ha popularitzat i reivindicat el ball de la sardana per al públic més jove.

De fet, des de l’obertura de les portes de la instal·lació, a l’esplanada del Camp Nou s’hi han situat cinc punts de recollida d’adhesions a la campanya, on voluntaris d’Òmnium Cultural han animat els aficionats a signar el manifest i a sumar-se, d’aquesta manera, a la promoció del català en l’àmbit esportiu. Així doncs, una sèrie d’activitats que han amenitzat la prèvia, la mitja part i els moments posteriors al partit durant aquesta diada de Sant Jordi tan especial per tots els catalans i catalanes.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren el gol contra l'Atlètic | Europa Press
El Barça sentencia la Lliga per Sant Jordi (1-0)
Notícia: El Barça sentencia la Lliga per Sant Jordi (1-0)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha esvaït els dubtes de les últimes jornades amb una victòria molt important contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou
Viktor Tsyhankov, jugador del Girona | Girona FC
Ensopegada del Girona a la seva visita a Valladolid (1-0)
Notícia: Ensopegada del Girona a la seva visita a Valladolid (1-0)
Comparteix
Els de Míchel han caigut a Pucela i no han pogut encarrilar la permanència
Salma, Hansen i Patri, jugadores del Barça | FC Barcelona
Victòria del Barça femení a l’anada de les semifinals de la Champions (0-1)
Notícia: Victòria del Barça femení a l’anada de les semifinals de la Champions (0-1)
Comparteix
Les de Jonatan Giráldez han guanyat per la mínima a Stamford Bridge gràcies a un golàs de Hansen
Adrià Pedrosa i Iza Carcelén, jugadors de l'Espanyol i el Cadis | RCD Espanyol
Punt insuficient de l’Espanyol a casa contra el Cadis (0-0)
Notícia: Punt insuficient de l’Espanyol a casa contra el Cadis (0-0)
Comparteix
Després de sis derrotes consecutives, els blanc-i-blaus han sumat un punt amb gust de derrota a l'RCDE Stadium

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa