El Barça sentencia la Lliga per Sant Jordi (1-0)

El Camp Nou ha viscut una gran festa de Sant Jordi en el partit de Lliga del Barça contra l’Atlètic de Madrid. Els blaugranes s’han endut els tres punts i han esvaït els dubtes dels darrers duels, tres seguits sense guanyar i sense marcar, amb una victòria contra un dels millors equips de la competició. Amb aquest triomf, els culers ja no tenen partits especialment durs marcats al calendari i, mantenint els onze punts d’avantatge sobre el Reial Madrid, el Barça acabarà guanyant la Lliga tard o d’hora.

La crònica del Barça-Atlètic de Madrid

Xavi ha apostat per un onze amb dos noms molt destacats: Frenkie de Jong, que ha tornat de lesió, i Ferran Torres, que ha ocupat l’extrem esquerre. La primera meitat ha estat molt disputada. El Barça, en atac, ha estat molt insistent. Raphinha i Robert Lewandowski han estat molt inspirats i han provocat ocasions clares, però el seu company a la davantera, Ferran, ha estat lent a l’hora de prendre decisions i les ha desaprofitades.

Per la seva banda, l’Atlètic també ha atacat amb molt perill. Antoine Griezmann no ha tingut pietat del seu exequip i ha buscat el gol per terra, mar i aire. En aquest sentit, Ronald Araujo i Marc-André Ter Stegen han estat importantíssim per frustrar les seves ocasions. Es pot considerar que el Barça, que ha notat molt el retorn de Frenkie, ha dominat una mica més el joc a la primera part, però les oportunitats han estat repartides.

Ara bé, just abans del descans hi ha hagut una jugada que ho ha canviat tot. Novament, gran acció individual de Raphinha, que ha driblat Mario Hermoso i li ha regalat una centrada a Ferran a la frontal de l’àrea. Aquest cop, el valencià, que s’ha tornat a prendre el seu temps per pensar, ha estat encertat i ha xutat per sota de les cames de la defensa rival per acabar batent Jan Oblak. D’aquesta manera, el Barça s’ha avançat al marcador.

Lewandowski, durant el partit contra l'Atlètic | Europa Press
Lewandowski, durant el partit contra l’Atlètic | Europa Press

A la segona part, els blaugranes han sortit més endreçats i en els primers minuts no han concedit ocasions a l’Atlètic. L’entrada de Pedri González, que també tornava de lesió, ha donat encara més ordre al Barça, que ha desaprofitat múltiples ocasions per sentenciar el duel. Per la seva banda, a l’Atlètic li ha costat, però s’ha tornat a activar. Novament, Ter Stegen ha estat vital per mantenir la porteria a zero.