Món Esport
Rècord històric: Lamine Yamal debuta amb tan sols 15 anys i 290 dies

Nascut al barri de Rocafonda de Mataró fa 15 anys, 9 mesos i 16 dies, Lamine Yamal Nasraoui Ebana, conegut per als que el segueixen com Lamine Yamal, ha fet història al Futbol Club Barcelona aquest dissabte 29 d’abril de 2023. Aquesta es tracta d’una data que quedarà marcada a la ment de tots els culers després de veure al jove maresmenc, fill de pare marroquí i mare equatoguineana, convertint-se en el futbolista més jove a disputar un matx amb el conjunt català a la competició domèstica. El jugador del planter, que ha enlluernat Xavi, es tracta de la gran perla de la Masia i ha superat Vicenç Martínez, que el 19 d’octubre del 1941, a Chamartín contra el Reial Madrid, va debutar a Primera com a blaugrana amb 16 anys, 9 mesos i 5 dies.

Ansu Fati i Lamine Yamal, jugadors del Barça | FC Barcelona
Ansu Fati i Lamine Yamal, jugadors del Barça | FC Barcelona

Debut contra el Betis, com Ansu Fati

A més de gol, regat, passada, habilitat a l’u contra u, agilitat i una esquerra prodigiosa, Lamine demostra una personalitat superior a la de la gran majoria de nois de la seva edat. Casos semblants han estat els de Gavi o Ansu Fati. De fet, l’hispanoguineà va debutar, precisament, contra el Reial Betis al Camp Nou. A més, el primer gol com a blaugrana va ser al Sadar, l’estadi d’Osasuna. Veurem com avança l’estada de Lamine Yamal al primer equip durant aquest tram final de temporada. En tot cas, estarà a la pròxima pretemporada estival amb els més grans. Mentrestant, però, toca mirar el present i centrar-se en el seu possible pròxim partit amb el primer equip: el dimarts contra Osasuna. Continuarà fent història?

La renovació, pendent

El jugador, que ha canviat de representat darrerament passant de De la Peña al famós Jorge Mendes, està en negociacions amb el Barça per ampliar el seu vincle i signar el seu primer contracte professional. Segons diversos mitjans, el Barça té encarrilada la seva renovació. De fet, tal com ha informat el periodista Albert Rogé, Xavi Hernández el vol en dinàmica de primer equip, així que passarà directament del Juvenil A al primer equip essent cadet.

Superat un problema d’indisciplina que el va apartar uns dies de la disciplina blaugrana i de la selecció espanyola, ha tornat i ha debutat amb el primer equip. Així doncs, signarà un contracte de tres anys —el seu primer contracte professional— quan compleixi els 16 anys. És a dir, el 13 de juliol. “És un jugador especial. Pot ser molt gran i molt important”, ha dit Xavi després del partit.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Betis | FC Barcelona
Així sí que s’acaba una Lliga amb bones sensacions (4-0)
Notícia: Així sí que s’acaba una Lliga amb bones sensacions (4-0)
Comparteix
El Barça ha golejat el Betis i ha recuperat les sensacions dels millors partits de la temporada
Mateu Lahoz, àrbitre espanyol, durant l'Argentina-Països Baixos | Europa Press
Mateu Lahoz rep una oferta provinent de l’Aràbia Saudita
Notícia: Mateu Lahoz rep una oferta provinent de l’Aràbia Saudita
Comparteix
El trasllat a l'Aràbia és la seva principal opció, tal com ha explicat l'excol·legiat Andújar Oliver
Dani Alves, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Surt a la llum la darrera declaració de Dani Alves
Notícia: Surt a la llum la darrera declaració de Dani Alves
Comparteix
El futbolista brasiler ha tornat a declarar per quarta ocasió davant la justícia per la seva presumpta violació
Bojan Krkic celebra un gol amb la selecció catalana | FCF
El partit de la selecció catalana es jugarà a una seu molt especial
Notícia: El partit de la selecció catalana es jugarà a una seu molt especial
Comparteix
El duel entre Catalunya i Mali es disputarà a Lleida per homenatjar Bojan Krkic, que es retirarà després d'aquest enfrontament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa