Laporta ensenya múscul i presenta 10.272 signatures

Demostració de força de l'expresident, que supera amb molta comoditat el tall d'avals necessaris per convertir-se en candidat a les eleccions del 24 de gener

Demostració de força de Joan Laporta. Enmig d’una pandèmia –amb totes les restriccions de mobilitat que això suposa–, sense partits a porta oberta i durant les festes nadalenques, l’expresident del Barça ha ensenyat múscul i ha recollit 10.272 signatures per proclamar-se formalment en candidat a les eleccions del 24 de gener del 2021. El líder d’Estimem el Barça ha reforçat, i amb molta contundència, la seva condició de gran favorit als comicis més importants de la història recent del club blaugrana.

Laporta mai no havia aconseguit tant de suport per presentar-se a unes eleccions: el 2003 i el 2015 el van avalar 5.725 i 4.272 socis, respectivament. Ha superat les 13.618 i 8.553 butlletes que van lliurar Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els guanyadors dels comicis del 2010 i el 2015, també respectivament. Sense cap mena de dubte, el que ha aconseguit enguany ha estat un gran èxit. Ara, no obstant això, haurà de saber explicar correctament la seva proposta per evitar cap contratemps a les urnes. Perquè sí, tot el que no sigui una victòria seva serà una sorpresa.

A falta del procés de validació de les firmes, que en el seu cas no s’espera problemàtic, Laporta tornarà a lluitar per instal·lar-se en la zona noble del Camp Nou. En cas que aconsegueixi ser el candidat més votat, l’advocat durà a terme el càrrec que ja va exercir entre el 2003 i el 2010, una de les millors èpoques del Barça en molts àmbits. El seu primer mandat és recordat tant pels èxits esportius de totes les seccions, l’expulsió dels Boixos Nois del Camp Nou, el lligam amb UNICEF i la postura catalanista com per la inestabilitat econòmica, que li va comportar una acció de responsabilitat en la qual la justícia li va donar la raó, i les discrepàncies de diversos membres de la junta directiva com Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu o Toni Freixa.

De nou precandidats a quatre candidats

Joan Laporta no ha estat l’únic precandidat a superar el tall de 2.257 avals. Víctor Font (4.713), Toni Freixa (2.822) i Emili Rousaud (2.510) també ho han fet i, per tant, les eleccions a la presidència del Barça tindran quatre candidats si en el procés de validació no hi ha cap contratemps per a ningú. Laporta té molt de marge respecte als altres tres aspirants a dirigir el club blaugrana, però ara haurà de lluitar per aconseguir el suport dels socis que s’han decantat per Jordi Farré, Agustí Benedito, Xavi Vilajoana, Lluís Fernández Alà i Pere Riera, que no han presentat prou butlletes per formalitzar els seus projectes.

Més informació

Nou comentari