Món Esport
Cinc participants abandonen la cursa electoral del Barça
  • CA

No hi havia cap mena de dubte que, aquest dilluns, la cursa electoral cap a la presidència del Barça s’acomiadaria de força participants. I així ha estat. Més de la meitat dels precandidats no han aconseguit superar el tall de 2.257 signatures i, per tant, no han pogut proclamar formalment els seus projectes. Jordi Farré, Xavi Vilajoana, Agustí Benedito, Lluís Fernández Alà i Pere Riera han dit adeu a les seves aspiracions de dirigir el club blaugrana, encara que no es pot tancar la porta que algun d’ells s’incorpori en alguna de les propostes que, a falta del procés de validació de firmes, sí que han rebut prou suport per continuar en la lluita.

Encara que Pere Riera ja va confessar fa uns dies que no podria recollir les butlletes necessàries, el primer a comunicar-ho oficialment ha estat Agustí Benedito. Ho ha fet amb una nota breu en la qual també ha informat que no lliuraria les signatures a l’Auditori 1899. Efectivament, a les sis de la tarda, hora en la qual estava citat, no ha fet acte de presència al Camp Nou. Els altres aspirants a la presidència i els grups d’opinió barcelonistes s’han mostrat molt crítics amb la seva actitud, que molts han considerat que no ha estat transparent, veraç ni rigorosa. Ha estat l’únic que no ha entregat les firmes.

Jordi Farré s’ha quedat, amb 2.082 avals, molt a prop del tall. “El coronavirus ha influït molt, però no vull posar excuses. Malauradament, ens hem equivocat amb la campanya. La gent no ha entès la nostra intenció amb les pizzes i els tatuatges. La nostra estratègia era cercar suports als bars i els han tancat tots”, ha valorat. El líder de Nou Impuls Barça ha protagonitzat una de les anècdotes de la tarda: ha felicitat Joan Laporta, l’ha saludat i li ha dit “espero que guanyis”. Poc després ha confirmat que el votarà.

També s’ha quedat a les portes Xavi Vilajoana (1.968 signatures), que s’ha queixat del calendari. Lluís Fernández Alà (1.177) i Pere Riera, per la seva banda, s’han quedat molt lluny de l’objectiu. “Ens guardem el dret a no dir-ho per evitar crítiques a un grup de socis que feia poc temps que estava treballant. Érem una candidatura jove”, ha dit l’últim. Posteriorment, el Barça ha emès un comunicat amb el qual ha explicat que Farré, Alà i Riera “han decidit destruir en el mateix Auditori les seves butlletes sense ser comptabilitzades ni validades“.



Més notícies
Toni Freixa recull 2.821 signatures | Fidels al Barça
Toni Freixa entrega 2.822 butlletes de suport
Notícia: Toni Freixa entrega 2.822 butlletes de suport
Comparteix
A falta de la validació de les signatures, serà candidat en unes eleccions del Barça per segona vegada
Emili Rousaud, aspirant a la presidència del Barça | Jordi Borràs
Rousaud supera el tall i continua aspirant a la presidència del Barça
Notícia: Rousaud supera el tall i continua aspirant a la presidència del Barça
Comparteix
El líder d’’Els millors, al Barça’ entrega 2.501 signatures, encara que afronta el procés de validació amb un marge de poc més de 200 suports
Víctor Font, aspirant a la presidència del Barça | Jordi Borràs
Font recull 4.713 firmes i serà candidat a les eleccions del Barça
Notícia: Font recull 4.713 firmes i serà candidat a les eleccions del Barça
Comparteix
El líder de ‘Sí al futur’ es mostra “agraït” amb els socis i sòcies “per l’escalf i les múltiples mostres d’afecte que ens heu mostrat”
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs
Laporta ensenya múscul i presenta 10.272 signatures
Notícia: Laporta ensenya múscul i presenta 10.272 signatures
Comparteix
Demostració de força de l'expresident, que supera amb molta comoditat el tall d'avals necessaris per convertir-se en candidat a les eleccions del 24 de gener

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa