Món Esport
Rolfö: “Aquesta serà la millor final de la Champions de la història”

Fridolina Rolfö, futbolista del Futbol Club Barcelona, ha assegurat, en la prèvia al decisiu partit entre les blaugranes i l’Olympique de Lió del dissabte vinent, que “serà la millor final de la Champions femenina de la història”. La sueca ho ha argumentat de forma molt intel·ligent i, a més, ha repassat altres qüestions relatives a l’actualitat barcelonista molt interessants.

En una trobada amb mitjans de comunicació nacionals a l’Estadi Johan Cruyff, i preguntada precisament per la hipòtesi esmentada, no n’ha dubtat: “El futbol femení està creixent cada any. Per tant, aquesta podria ser la millor final en la història de la Champions femenina. Perquè el futbol és millor cada any. El Lió ha dominat durant molt de temps, però el Barça ara està a un gran nivell. Crec que ho és”.

Les ganes de revenja de Rolfö amb el Lió

Rolfö jugarà la seva segona final europea. L’anterior la va disputar amb el seu darrer club, el Wolfsburg, precisament contra el Lió, l’any 2020. I la va perdre, per 3-1. Per tant, té ganes de revenja i admet esta “molt neguitosa per jugar aquesta final. Em fa molta curiositat saber com serà el partit. Estem molt neguitoses per anar allà. Tant de bo guanyem la Champions. És el nostre objectiu. El sentiment que la setmana ha començat, i tenim l’oportunitat de fer-ho… és grandiós!”.

Les armes del Lió i del Barça, segons Rolfö

En la línia del matx, l’extrema ha reivindicat que “tenim una mentalitat guanyadora a l’equip. Hi ha experiència. Sabem com és el fet de jugar aquests partits. Això fa la diferència i contraresta la història del Lió. Els equips canvien, moltes coses passen durant l’any. El Lió ha tingut molts anys de domini, i ara el Barça ha estat creant un equip durant molts anys i guanyant. Cal veure què passarà al futur. Això sí, per suposat és quelcom positiu pel Lió el fet d’haver dominat el continent durant tant de temps. És un avantatge per elles”.

Per tant, hi veu una màxima igualtat. I és que el Lió no només té història. També té talent: “Tenen molt bones extremes. Hem de prestar atenció, perquè són ràpides i bones amb la pilota. Poden fer coses que canviïn el partit, així que hem de vigilar això, preparar-ho i fixar-nos en les seves debilitats. I tant de bo fer una molt bona defensa. Si fem això, hi haurà moltes oportunitats de guanyar el partit”.

El suport creixent que està rebent el futbol femení

La també exjugadora del Bayern de Munic, a més, s’ha referit a un dels temes que ha marcat l’equip entrenat per Jonatan Giráldez les darreres setmanes: el gran suport rebut per part del barcelonisme. De fet, ha reconegut que “no havia vist res semblant al que ha passat darrerament a Barcelona, amb l’estadi ple. Vaig quedar molt sorpresa en veure com era tot quan vaig arribar aquí. Especialment els dos sold out‘s al Camp Nou! Va ser genial per a mi. No ho esperava pas”.

En aquest sentit, la doble medallista olímpica ha admès que “jugar davant de tanta gent és quelcom meravellós. Em motivo molt quan veig tanta gent a les graderies, animant. Em dona encara més energia. Estic molt neguitosa, i a més serà genial que molts aficionats del Barça viatgin a Torí. Em fa molt feliç sentir que tindrem aquest suport”. En relació als aficionats que viuran el partit des de la capital catalana, la mateixa Rolfö ha reivindicat que “posaria la pantalla a Plaça Catalunya. És un espai obert, molta gent hi cap”. I, de fet, a posteriori Joan Laporta l’ha fet cas, en tant que ha anunciat precisament que hi haurà una pantalla gegant a l’espai del barri de Ciutat Vella.

Seguint en la qüestió de l’auge del seguiment del futbol femení, Rolfö ha celebrat que “no només som nosaltres les que tenim molts espectadors a l’estadi. Hi ha altres equips que estan fent el mateix. Penso que hi ha una nova dimensió al futbol femení, en la qual hi haurà més gent mirant els nostres partits”.

La preparació de Rolfö per a la final

En els dies previs al gran partit de la temporada, l’escandinava ha explicat que “no faig res diferent. Quan ja queda poc pel partit, sí que em preparo de manera diferent. Cal descansar, estar preparada pel partit… Però per ara, està bé simplement descansar, quedar amb amics i fer coses que t’agradin, perquè és la manera amb la qual em sento feliç i relaxada abans del partit. Però quan quedi poc i viatgem a Torí, estaré concentrada i em prepararé de la millor manera”.

La peculiar manera que té Giráldez de motivar la plantilla

Finalment, ha revelat el secret pel qual un equip que ja ho ha guanyat tot continua sent tan ambiciós: “Som un equip molt competitiu, en cada entrenament que fem es veu. És molt dur. Tothom vol guanyar cada part de l’entrenament, així que tot comença allà. Però també als partits: el cos tècnic ens repta a fer coses que hem de fer. Per exemple, si juguem contra un oponent de menor nivell, ens repten a marcar una quantitat determinada de gols. M’agrada això, perquè ens fa treballar encara més dur”.

Tant és així, que a la Lliga Iberdrola d’aquest curs, les blaugranes han marcat 159 gols en 30 partits. Per tant, una mitjana de més de cinc anotacions per matx. I Rolfö ha tingut gran part de responsabilitat en aquest imponent èxit. En el seu primer curs a Catalunya, ha marcat 13 gols en 39 partits. Dissabte podria superar el seu millor registre en una temporada. Això sí, tal com ella mateixa ha reconegut, hi ha moltes possibilitats que torni a jugar com a lateral i no pas com a extrema. En tot cas, aporti el que aporti, previsiblement tindrà un paper crucial en el gran partit.



Més notícies
Alèxia Putellas i Patri Guijarro celebren un gol | Europa Press
Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Notícia: Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Comparteix
Hi haurà diverses pantalles gegants per seguir la final de la Champions i una rua a Barcelona si la guanyen
Mariona Caldentey, jugadora del Barça | FC Barcelona
El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Notícia: El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Comparteix
La davantera mallorquina, a més, explica en què ha millorat el Barça des del precedent de fa tres anys
Patri Guijarro, jugadora del Barça | @Patri8Guijarro
Patri Guijarro: de jugar a ciutats esportives a omplir grans estadis
Notícia: Patri Guijarro: de jugar a ciutats esportives a omplir grans estadis
Comparteix
La migcampista del Barça valora el progrés mediàtic del futbol femení abans d'una final europea previsiblement apassionant
Sandra Paños, jugadora del Barça | @sandra_panos1
Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Notícia: Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Comparteix
L'equip blaugrana repeteix final de Champions contra l'Olympique de Lió, després de perdre la de 2019

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jmhhg a maig 19, 2022 | 09:29
    jmhhg maig 19, 2022 | 09:29
    No

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa