Món Esport
El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona

Mariona Caldentey, davantera del Futbol Club Barcelona, ha analitzat en la prèvia de la gran final de la UEFA Women’s Champions League el rival al qual s’enfrontaran les catalanes: l’Olympique de Lió. Un conjunt que arriba en un excel·lent estat de forma, que domina el continent i que, de fet, va ser el botxí de les blaugranes en el partit decisiu de fa tres anys. En una trobada amb mitjans de comunicació nacionals a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, la mallorquina ha tractat un munt de qüestions molt interessants.

El primer cop que el Barça va trepitjar la darrera ronda continental va ser la temporada 2018/2019. Allà, però, no hi va haver color: el club francès les va passar per damunt, amb un contundent 4-1 que va servir com a punt d’inflexió barcelonista. Tres anys més tard, les coses han canviat molt. I així ho admet Mariona: “És evident el pas endavant que hem fet durant aquests anys. El bloc es manté i això és molt positiu, perquè hem anat millorant, hem anat creixent juntes, i això al final sempre fa més fàcil que després et puguis entendre dins del camp“.

Les millores del Barça els darrers tres anys

I què ha millorat l’equip exactament? “Hem anat perfeccionant, i sí que tenim més recursos ara que l’any passat. Perquè tot el que vam aprendre l’any passat ja ho tenim interioritzat. I ara es tracta de fer un pas més endavant, i crec que la diferència és que tenim més recursos i segons el que se’ns plantegi podem fer més coses”.

A més, segons la mallorquina, “som jugadores molt millor preparades físicament, i amb molts més recursos a nivell tàctic i tècnic. Després, els fitxatges que hem fet ens donen coses que no teníem, i òbviament nosaltres confiem en les nostres possibilitats. No hem de descobrir l’Olympique de Lió, perquè tothom el coneix. Sabem les seves armes. És un equip al que mai hem guanyat, i per tant és un repte únic“.

Mariona Caldentey, després de la final perduda l’any 2019 contra l’Olympique de Lió | @mariona8co

Les dues armes més perilloses de l’Olympique de Lió

De fet, Mariona, una dona molt de futbol, ha revelat quines són les dues armes de les reines d’Europa que més preocupen al seu equip: “Un dels seus punts forts és la pilota aturada. Perquè tenen molt bones colpejadores, perquè tenen la Wendie Renard, que medeix 1’90 metres. És molt difícil de defensar. I també, al final, el joc tan vertical que tenen. Elles juguen directament amb Ada Hegerberg, la davantera, que descarrega de cara. I a partir d’aquí, posen a córrer les extrems, que són molt ràpides, i també són hàbils amb la pilota. Són bones tècnicament. Llavors, això és molt difícil de defensar. Perquè ho fan tot bé. Però bé, nosaltres entrenarem aquesta setmana com defensar-les el millor possible. Per tant, les seves extrems i la seva pilota aturada és el més perillós que tenen”.

L’excitament en l’entorn de Mariona a pocs dies per a la final

Serà, i ja està sent, doncs, una setmana molt especial. A pocs dies pel gran matx a Turí, Mariona ja palpa l’ambient en el seu entorn. I és que si bé coincideix amb el seu tècnic, Jonatan Giráldez, que “és un partit més”, per treure’s la pressió, la davantera reconeix que “tot el que l’envolta és el que el fa diferent. Els dies previs… Per exemple, tinc amigues i família que des del dilluns fins i tot m’estan dient que s’estan preparant ja les coses, que què han de posar a la maleta…”.

I això és quelcom que valora positivament, ja que “al final, aquest excitament que té la gent del teu voltant és bonic perquè és il·lusió. A Budapest vam anar a viure l’experiència, i va ser una mica com una excursió, amb tothom, i ara intentem deixar-ho de banda i gaudir-ho. Perquè tampoc sabem si tornarem a jugar una final, i que la gent que ens envolta estigui emocionada fa que també t’emocionis. Però al final, quan comença el partit, és un partit de futbol i l’hem de guanyar. Aquesta és la mentalitat”.

Així viu Mariona els dies previs al partit

En termes d’aquesta setmana, Mariona també ha revelat com els està encarant: “Intento que els dies previs siguin dies normals: estar tranquil·la, relaxada… per poder estar ben descansada. Menjar bé… Potser altres setmanes vas a sopar fora amb amics, però aquesta setmana no ho fas. Intento que siguin dies normals. Entrenar pel matí, dinar bé a la Masia, i a la tarda estar tranquil·la, llegint, mirant una sèrie, mirant futbol… El que sigui. I intentar que el cos estigui ben preparat”.

Mariona Caldentey celebra un gol contra el Wolfsburg, amb les seves companyes, en l’anada de les semifinals de la Champions | FC Barcelona

La final a Turí, amb un gran desplaçament barcelonista

El partit es jugarà al Juventus Stadium de Turí. Té una capacitat per a unes 40.000 persones. No és, ni de bon tros, com el Camp Nou, però no deixarà de ser una gran cita. I és quelcom que Mariona valora molt positivament, contextualitzant-ho amb el passat del futbol femení: “Ajuda molt, òbviament. Al final, nosaltres venim no fa molt de jugar en una ciutat esportiva on quasi no venia gent, i ara, que n’hi hagi tant d’il·lusionada i emocionada amb nosaltres és preciós. Crec que ens dona ànims, força, i hem d’aprofitar aquest moviment social per seguir enganxant la gent i que cada cop sigui més nombrosa”.

Ningú sap com anirà un partit que es preveu molt igualat. Això sí, malgrat que les lioneses són les reines d’Europa, el Barça ho està arrasant tot aquest curs. Va de golejada en golejada. I, preguntada per la possibilitat de tornar-ho a fer dissabte vinent, la de Felanich reivindica que “tant de bo. Al final és futbol i poden passar moltes coses, però serà un partit molt igualat perquè, com he dit, són un gran equip. Tenen molta experiència en jugar finals. Han jugat partits grans, i això també els dona avantatge”.

En termes blaugranes, “hem anat agafant aquesta experiència també dels partits més importants. Portem bé la pressió i els nervis, i això ja ho sabem gestionar millor. I tant de bo sigui un partit en el qual guanyem còmodament. Però sincerament crec que no serà així. I sigui el que sigui, comenci com comenci el partit, hem de pensar que dura noranta minuts i que poden passar moltes coses”.

“No només sortim a guanyar, sinó també a jugar bé i a que la gent gaudeixi”

Finalment, sobre el favoritisme que la major part dels aficionats i aficionades i, alhora, de l’opinió pública atorguen al Barça, Mariona, prudent, recorda que “vam guanyar l’any passat la Champions, però l’Olympique de Lió n’ha guanyat set. Sempre arrasen, sempre son un equip molt campió. Al final, jo crec que som un equip molt competitiu, que sempre vol guanyar. Al final, el que es parli fora hem d’intentar que no ens afecti. Sabem que aquest escut, estar al Barça, sempre t’exigeix guanyar. La gent espera que guanyis, i convivim amb això. Òbviament és un partit molt important, però és el que estem acostumades en el dia a dia. A sortir a guanyar, no només a guanyar sinó a jugar bé i que la gent gaudeixi amb nosaltres“.

Mariona Caldentey, després de guanyar la Champions ara fa un any | @mariona8co

El curs més complicat de Mariona al Barça

Mariona ha tingut el seu curs més complicat des que va fitxar pel Barça fa vuit anys. Ha tingut poca continuïtat per culpa de dues lesions. Això sí, un cop ja s’ha recuperat, ha tornat a esdevenir important per a l’entrenador. Ha arribat a temps per disputar les semifinals de la competició d’enguany contra el Wolfsburg, i previsiblement serà important en el decisiu partit de dissabte.



Més notícies
Alèxia Putellas i Patri Guijarro celebren un gol | Europa Press
Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Notícia: Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Comparteix
Hi haurà diverses pantalles gegants per seguir la final de la Champions i una rua a Barcelona si la guanyen
Jonatan Giráldez, entrenador del Barça femení | Europa Press
Així prepararà el Barça femení la seva gran setmana
Notícia: Així prepararà el Barça femení la seva gran setmana
Comparteix
Jonatan GIráldez i Asisat Oshoala expliquen com afrontaran físicament i mentalment els dies previs a la final de la Champions
Imatge del Wolfsburg-Barça | FC Barcelona
El Barça, a un pas de la glòria europea (2-0)
Notícia: El Barça, a un pas de la glòria europea (2-0)
Comparteix
Les blaugranes han aconseguit el bitllet per la final de la Champions League
Aitana Bonmatí, jugadora del Barça femení | Europa Press
Aitana Bonmatí lidera i salva l’històric rècord del Barça
Notícia: Aitana Bonmatí lidera i salva l’històric rècord del Barça
Comparteix
La catalana ha liderat el joc contra l'Atlètic i ha evitat l'empat amb una jugada de futbolista intel·ligent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa