Món Esport
Aitana Bonmatí lidera i salva l’històric rècord del Barça

El Futbol Club Barcelona femení ha aconseguit un rècord històric. Ha esdevingut el primer equip de la història de la Lliga Iberdrola en assolir una lliga perfecta. Gràcies a la victòria en la darrera jornada, davant l’Atlètic de Madrid, ha sumat trenta victòries en trenta partits. Ja es veia que l’equip de Jonatan Giráldez era molt superior als altres de la categoria des de l’inici, però ningú no podia preveure que l’engranatge del gallec seria perfecte del primer al darrer dia.

Un engranatge que està format per moltes peces vitals: Alèxia Putellas, Fridolina Rolfö, Mapi León, Sandra Paños… però avui, i especialment avui, cal recalcar la figura d’Aitana Bonmatí. No es pot entendre el rècord sense parlar de la catalana. Aitana ha liderat el joc en el dia de la reafirmació blaugrana, i ha evitat l’empat quan el rellotge de sorra ja s’esgotava.

Una Aitana Bonmatí totcampista

Durant el joc s’ha vist una Aitana totcampista. La catalana ha estat a tot arreu. Ningú sap de què ha jugat. Ha ballat per la gespa. Ha repartit joc i ha ordenat les seves companyes sempre. En la primera meitat ha sostingut el mig del camp juntament amb Patri Guijarro, quan l’Atlètic de Madrid amenaçava de fer mal mitjançant Santos i Kgatlana. Aitana ha estat qui ha apagat molts incendis, i qui ha iniciat les jugades.

Per a més inri, després que les blaugranes s’avancessin a través d’un gol d’Irene Paredes, la de Sant Pere de Ribes ha instaurat la tranquil·litat al marcador. Ho ha fet amb un gol tan inesperat com maco. En una nova sortida d’un córner, ha atrapat un refús i ha activat la sisena marxa per desequilibrar la seva defensa. Quan n’ha marxat, ha fet una centrada-xut que ha estat més xut que centrada i ha sorprès la portera Gallardo per marcar el seu gol

Amb el 2-0 s’ha lluit encara més. Tenint en compte que Alèxia estava ben coberta per la defensa matalassera, ha estat Aitana qui ha aixecat el dit i ha mogut les seves. Ha estat una nova exhibició seva. Una exhibició de futbol maco, però també de futbol de carrer. De futbol lleig però necessari.

Aitana salva el rècord en el minut 90′ amb molt d’ofici

Després que en una jugada aïllada les madrilenyes escurcessin distàncies, el Barça continuava tenint el domini del partit. Això sí, amb el carrusel de canvis, s’han refredat un xic i han perdut el control. A més, l’Atlètic de Madrid es jugava ni més ni menys que una plaça per l’edició vinent de la Champions League. Totes aquestes circumstàncies i una pèrdua blaugrana han provocat que en els darrers instants una jugadora visitant es quedés sola davant Sandra Paños. D’haver marcat gol, hauria arruïnat el rècord. Un rècord molt i molt difícil d’aconseguir.

En aquesta situació, ha arribat, qui sinó, Aitana. Quan la matalassera estava a punt de trepitjar l’àrea, Aitana ha comès una falta intel·ligentíssima. Òbviament ha vist la targeta vermella, però ha salvat el barcelonisme. El llançament de falta, amb la jugadora ja fora de combat, ha marxat fora, i el rècord s’ha quedat dins.

Aitana és més que una jugadora. Aitana és una dona que provoca que un tingui ganes de veure partits d’aquest equipàs. Una peça clau fins ara, i una peça vital en les dues (o tres) batalles finals del curs.



Més notícies
Patri Guijarro, jugadora del Barça celebra el primer gol, obra d'Irene Paredes | FC Barcelona
El millor Barça de la història signa la millor lliga de la història (2-1)
Notícia: El millor Barça de la història signa la millor lliga de la història (2-1)
Comparteix
'Show' d'Aitana Bonmatí en el partit per certificar les trenta victòries de trenta
Melanie Serrano, jugadora del Barça, mantejada per les seves companyes | FC Barcelona
L’homenatge a la llegendària Melanie Serrano que posa la pell de gallina
Notícia: L’homenatge a la llegendària Melanie Serrano que posa la pell de gallina
Comparteix
La blaugrana ha jugat el seu darrer partit a casa, després d'anunciar la seva retirada
Jonatan Giráldez, entrenador del Barça femení | Europa Press
Així prepararà el Barça femení la seva gran setmana
Notícia: Així prepararà el Barça femení la seva gran setmana
Comparteix
Jonatan GIráldez i Asisat Oshoala expliquen com afrontaran físicament i mentalment els dies previs a la final de la Champions
Alèxia Putellas, capitana del Barça | Europa Press
El Barça femení, una qüestió de país
Notícia: El Barça femení, una qüestió de país
Comparteix
Pere Aragonès a la final de la Champions, una pantalla gegant a Barcelona i 10.000 culers a Torí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa