Món Esport
El Barça ja coneix el preu del lateral dret que desitja

El Futbol Club Barcelona està treballant per tancar i perfeccionar la plantilla que té a la seva disposició el tècnic Xavi Hernández. Després de la primera jornada de Lliga, i per tant del primer partit oficial i amb quelcom en joc de la temporada, s’ha vist una evidència: l’equip necessita sí o sí fitxar un lateral dret. Contra el Rayo Vallecano, Sergiño Dest ni tan sols va ser convocat, i Ronald Araujo, central per naturalesa, va guanyar la partida a Sergi Roberto, migcampista per naturalesa.

En aquest sentit, Juan Foyth és l’escollit, tal com ha informat Jijantes FC. Un jugador s’ha fet important en el Vila-real d’Unai Emery, guanyador de la UEFA Europa League de la temporada 2020/2021 i revelació en la Champions League del curs següent, havent eliminat la Juventus i el Bayern de Munic. L’argentí va començar la seva carrera com a central, però el tècnic basc l’ha reconvertit a la posició del lateral dret. Un futbolista cabdal per a ell, i com a tal, té un preu relativament alt. De fet, segons ha informat el diari Sport, el club valencià ha deixat clar quin serà el preu que haurà de pagar el català.

Serà no menys que la seva clàusula de rescissió. I aquesta és de 42 milions d’euros. Una xifra assumible pel Barça, ja que amb l’activació de les palanques ha rebut uns ingressos importants. A més, és una operació força urgent. No contractar un jugador per la posició en qüestió minvaria les opcions de fer un molt bon any per a la xavineta. És cert que a banda dels esmentats Araujo i Sergi Roberto, Jules Koundé també podria jugar en aquesta posició. Però el francès hauria arribat a Can Barça per exercir com a central.

És una xifra assumible, però més alta que el seu valor de mercat. Segons el portal Transfermarkt, aquest és de 25 milions d’euros. Això sí: té contracte fins 2016, i el club presidit per Fernando Roig no necessita ingressar diners com sí va ser el cas del Sevilla en l’operació de Koundé i, per tant, no té urgència per vendre.

La trajectòria de Juan Foyth

Foyth és un jugador de vint-i-quatre anys argentí amb experiència a l’elit europea. Després de debutar i cridar l’atenció a Estudiantes de La Plata (Argentina), el Tottenham de Mauricio Pochettino el va reclutar a les seves files. Allà va créixer, si bé la ferotge competència que tenia en defensa el va impossibilitar consolidar-s’hi. Per exemple, només va jugar dos dels tretze partits que els londinencs van disputar en la històrica campanya 2018/2019, que els va dur al subcampionat de la Champions.

L’estiu de 2020, doncs, va ser temptat pel Vila-real i no ho va dubtar. En el conjunt castellonenc sí que s’ha fet i sentit important. Ha jugat 71 partits en les primeres dues temporades i l’inici de la tercera, i va ser capital en la consecució de l’Europa League. Té moltes de les característiques que agraden a Xavi, i és internacional amb la selecció de l’Argentina.



Més notícies
Juan Foyth, amb la samarreta del Vila-real | Europa Press
El Barça ja ha triat el nou lateral dret
Notícia: El Barça ja ha triat el nou lateral dret
Comparteix
Després de la negativa de César Azpilicueta, l'escollit és l'argentí Juan Foyth
Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool | Europa Press
L’entrenador del Liverpool també ataca la política de fitxatges del Barça
Notícia: L’entrenador del Liverpool també ataca la política de fitxatges del Barça
Comparteix
Jürgen Klopp s'afegeix a les crítiques d'altres personalitats futbolístiques vers l'entitat catalana
Àlex Collado, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El Barça anuncia una nova cessió
Notícia: El Barça anuncia una nova cessió
Comparteix
Àlex Collado jugarà a l'Elx durant la pròxima temporada
Héctor Bellerín, jugador de l'Arsenal | Europa Press
Nova opció de mercat per al lateral dret del Barça
Notícia: Nova opció de mercat per al lateral dret del Barça
Comparteix
Asseguren que el català Bellerín interessa a Xavi Hernández

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa