Món Esport
El Barça torna a la càrrega i ja treballa a activar la tercera palanca

Un cop el Futbol Club Barcelona ha anunciat l’activació de la segona palanca econòmica, ja s’està treballant per fer el mateix amb una futura tercera. Aquesta vegada, s’està buscant a qui cedir una part de Barça Studios. És a dir, de l’audiovisual del club. Malgrat que a l’Assemblea de Compromissaris es va esmentar que es vendria fins a un 49% de la corporació, segons ha informat el diari Sport això podria girar entorn del 20% i el 30%. L’objectiu seria aconseguir cent milions, per acabar de rematar un mercat de fitxatges estiuenc en clau del primer equip masculí molt potent… I fer-ho abans que acabi el mes de juliol.

Està sent un mercat de fitxatges d’època. Després d’uns anys molt foscos del barcelonisme, la junta directiva de Joan Laporta vol retornar l’equip de Xavi Hernández a la gran elit. Vol fer que torni a, com a mínim, competir pels grans títols. Per això, ja ha contractat el migcampista Franck Kessié i el defensa Andreas Christensen com a agents lliures, l’extrem dret Raphinha a canvi de 48 milions fixos més 12 variables i el davanter Robert Lewandowski a canvi de 45 milions i 5 variables.

Els diners de la tercera palanca seran per apuntalar el mercat de fitxatges

Ara, però, i com ha remarcat el mateix Laporta, l’objectiu passa per enfortir la parcel·la defensiva. En aquest sentit, gràcies especialment a l’activació de la segona palanca, el club català estaria molt a prop de contractar el polivalent defensa César Azpilicueta. Arribaria provinent del Chelsea, per una xifra en principi no superior als deu milions d’euros, i per reforçar la posició del lateral dret. El campió d’Europa també pot exercir com a central, tot i que aquí el club espera fer un gran fitxatge.

Després que l’opció del central del Sevilla Jules Koundé hagi quedat pràcticament descartada, en detriment de l’oferta del mateix Chelsea, tots els camins condueixen a Iñigo Martínez. El central, de l’Athletic Club, ja hauria arribat a un acord amb el Barça, segons el diari Sport, i ara falta negociar i posar-se d’acord amb l’entitat basca. Una entitat basca que, com que el futbolista acaba contracte l’any vinent, no es remetria a la clàusula, de 80 milions, si no que accediria a establir un preu, això sí, superior als 50 milions.

D’altra banda, una opció que sona molt per reforçar l’altra posició defensiva, la del lateral esquerre que Jordi Alba ha copat la darrera dècada, és la d’un altre jugador espanyol del Chelsea: Marcos Alonso. Això, però, no està clar, i qui podria quedar-se amb l’etiqueta de competidor d’Alba podria ser el jugador del planter Alejandro Balde, que ja ha sumat minuts en la pretemporada.

Finalment, amb la davantera i la porteria ja cobertes, el darrer gran moviment es podria produir al mig del camp. Xavi estaria molt interessat en els serveis del jugador del Manchester City Bernardo Silva. Això sí, el portuguès arribaria a canvi d’un important traspàs, i probablement estaria subjecte a la complicada sortida de Frenkie de Jong, per qüestions de fair play financer.



Més notícies
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça anuncia l’activació de la segona palanca i ingressarà 400 milions
Notícia: El Barça anuncia l’activació de la segona palanca i ingressarà 400 milions
Comparteix
El club cedeix el 15% dels drets televisius dels pròxims 25 anys a Sixth Street
Iñigo Martínez, durant un partit amb l'Athletic Club | Europa Press
El Barça troba una alternativa a Koundé
Notícia: El Barça troba una alternativa a Koundé
Comparteix
El club blaugrana hauria arribat a un acord amb el central de l'Athletic Iñigo Martínez
Jules Koundé, jugador del Sevilla | Sevilla FC
Koundé fitxarà pel Chelsea… però un jugador acabarà al Barça de rebot
Notícia: Koundé fitxarà pel Chelsea… però un jugador acabarà al Barça de rebot
Comparteix
La incorporació del central francès al club londinenc alliberarà César Azpilicueta
Robert Lewandowski, amb la nova samarreta del Barça | Europa Press
El motiu surrealista pel qual el Barça no pot vendre samarretes de Lewandowski
Notícia: El motiu surrealista pel qual el Barça no pot vendre samarretes de Lewandowski
Comparteix
Les botigues oficials del club s'han quedat sense lletres 'W' per estampar el seu nom

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa