Idioma

Javier Tebas, president de LaLiga, ha sorprès en defensar públicament el Futbol Club Barcelona davant un nou atac de Nasser Al-Khelaifi, president del Paris Saint-Germain (PSG) i de l’Associació de Clubs Europeus (ECA). Acostumat més aviat a llançar dards a l’entitat catalana, aquest cop ha primat el fet que un dirigent extern hagi criticat una acció d’un equip de la seva competició.

Després que en un acte de l’ECA el dirigent qatarià hagi fet una clara al·lusió al Barça advertint que “hem d’anar amb compte: els nivells perillosos de deute i injectar capital de forma màgica no són un camí sostenible“, Tebas ha sortit al pas. A través del seu compte de Twitter, ha compartit un enllaç d’un article que fa referència a les paraules d’Al-Khelaifi.

Les contundents paraules de Tebas vers Al-Khelaifi

Concretament, el dirigent espanyol ha expressat que “no hi ha màgia. El Barça ha venut part del seu patrimoni per a cobrir les seves pèrdues. Al PSG, en canvi, obres el gas. Per a un futbol sostenible el primer és pagar el que es deu, no?”. Per tant, més enllà de sortir al pas dels interessos barcelonistes, ha aprofitat per fer un nou atac al PSG.

Tebas ja va defensar el Barça i criticar el PSG recentment

I és que recentment, en una roda de premsa que va oferir Tebas per explicar informacions importants de la Lliga, ja va defensar la postura blaugrana i ja va aprofitar per atacar els francesos. Concretament, va dir que “el Barça ha hagut de vendre 720 milions d’euros del seu patrimoni. És una quantitat important per poder posar-se en ordre econòmicament, sancionar seria que hagués seguit fent bogeries amb jugadors [negant una possible sanció després de ser-ne preguntat]. El que ha fet ha estat vendre això per fitxar per valor net de 100 milions. El Barça ha hagut de vendre patrimoni, el PSG obre el gas… Això no és sostenible“.

El fons d’inversió qatarià del PSG i els dos fitxatges més cars de la història

L’expressió d'”obrir el gas” fa referència al fet que quan el club francès necessita ingressos, compta amb el fons d’inversió qatarià Qatar Investment Authority. Mentre que el Barça ven part del seu patrimoni per fer front als seus deutes i per poder fer bons fitxatges, el PSG té suficient amb rebre ingressos per part de l’estat del golf aràbic.

De fet, els dos fitxatges més cars de la història els ha fet el mateix PSG: el de Neymar l’any 2017, a canvi de 222 milions d’euros pagats al Barça, i el de Kylian Mbappé, que es va produir aquell mateix any però el traspàs del qual es va pagar l’any 2018 per evitar sancions en matèria de fair play financer. Llavors, el PSG va pagar 180 milions d’euros al Mònaco.Més notícies
Nasser Al-Khelaifi, president del PSG i de l'ECA | Europa Press

Nou atac del president del PSG contra el Barça

Notícia: Nou atac del president del PSG contra el Barça
Comparteix
Nasser Al-Khelaifi ha fet un discurs novament polèmic, com a president de l'Associació Europea de Clubs
Notícia: Nou atac del president del PSG contra el Barça - Mobile
Postal del Manchester City-PSG de la temporada passada a la Champions League | Europa Press

Tebas esclata contra la gestió del PSG i dels clubs de la Premier

Notícia: Tebas esclata contra la gestió del PSG i dels clubs de la Premier
Comparteix
El president de LaLiga, a més, treu pit de la dels clubs espanyols, triomfants en les competicions europees els darrers anys
Notícia: Tebas esclata contra la gestió del PSG i dels clubs de la Premier - Mobile
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press

Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça

Notícia: Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Comparteix
El president de LaLiga critica l'actitud del club blaugrana vers el límit salarial de la competició
Notícia: Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça - Mobile
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona

El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent

Notícia: El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent
Comparteix
Javier Tebas rebaixa l'eufòria culer després que el club hagi passat l'examen del límit salarial
Notícia: El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa