Món Esport
Nou atac del president del PSG contra el Barça

Nasser Al-Khelaifi, president del Paris-Saint Germain (PSG), ha tornat a atacar el Futbol Club Barcelona. En un acte organitzar per l’Associació de Clubs Europeus (ECA), que també està presidida per ell, ha deixat anar una indirecta contra l’entitat catalana. És a dir, no l’ha interpel·lat, però ha quedat molt clar que anava contra ella. I ho ha fet de manera hipòcrita, ja que el seu club i la gestió del mateix van en consonància amb el que ha criticat.

“Les noves regles de sostenibilitat financera són un avenç positiu. Les regles controlen els costos”, ha celebrat, tot recalcant que aquestes “fomenten la inversió i els nous inversors. Ajudaran a assegurar la sostenibilitat del futbol”. A continuació, el qatarià ha deixat anar la frase amb clar rerefons blaugrana: “Però hem d’anar amb compte: els nivells perillosos de deute i injectar capital de forma màgica no són un camí sostenible. Hem de pensar a llarg termini, no a curt termini”.

El fet que hagi parlat d'”injectar capital de forma màgica” és una clara referència a la política financera que ha aplicat el darrer estiu el club presidit per Joan Laporta, amb l’estratègia de les palanques. És quelcom de què s’ha parlat molt, i que ha generat moltes crítiques. Tot i això, el Barça no ha fet més que vendre part del seu patrimoni. Una estratègia que es pot titllar d’arriscada, però no de “màgica” amb una clara ironia. Cal recordar que el mateix PSG inverteix diners provinents de Qatar Investment Authority (QIA), que és un fons d’inversió que pertany a l’estat de Qatar.

Al-Khelaifi promet que les competicions UEFA seran més emocionants

D’altra banda, més enllà d’aquesta polèmica, Al-Khelaifi ha explicat que “l’ECA també ha treballat en una estreta col·laboració amb la UEFA en el nou format de competició masculina posterior al 2024. Hi haurà partits més emocionants. Les competicions seran més inclusives. Els nostres ingressos creixeran”.

Per tant, en aquest cas, també de manera indirecta, el dirigent ha deixat clar que competicions com ara la Champions League seran més atractives en contraposició al projecte de la Superlliga, que els darrers temps ell i la UEFA han criticat. A més, alhora, pot haver fet al·lusió a la idea que ha tingut la UEFA de reestructurar de forma dràstica el format de la Supercopa d’Europa, ja que, com ha informat The Guardian, la intenció és fer-ho a partir de 2024, any que ha esmentat Al-Khelaifi al seu discurs.

“Ja ho hem vist això a França i al Regne Unit. I als EUA el nostre creixement supera el 150%, amb la venda de drets en espanyol. Planegem treballar amb Paramount+ i tots els nostres altres socis de mitjans i titulars de drets sobre com arribar a noves audiències, ser innovadors i mantenir la rellevància”, ha conclòs el president del club campió francès.



Més notícies
Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
El president del PSG deixa en evidència el mandat de Bartomeu
Notícia: El president del PSG deixa en evidència el mandat de Bartomeu
Comparteix
Al-Khelaïfi lamenta haver de competir contra un Barça amb un deute econòmic tan elevat
Javier Tebas, president de LaLiga, i Nasser Al-Khelaïfi, homònim del PSG | Europa Press
L’increïble menyspreu d’Al-Khelaïfi, president del PSG, a Tebas i a LaLiga
Notícia: L’increïble menyspreu d’Al-Khelaïfi, president del PSG, a Tebas i a LaLiga
Comparteix
El president del PSG ironitza reconeixent que no coneix el dirigent espanyol, i assegura que "el seu campionat està una mica mort"
Javier Tebas, president de LaLiga, i Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
El surrealista atac del president del PSG a LaLiga
Notícia: El surrealista atac del president del PSG a LaLiga
Comparteix
En la roda de premsa per oficialitzar la renovació de Kylian Mbappé, Nasser Al-Khelaïfi menysprea el nivell de la lliga espanyola
Nasser Al-Khelaïfi, amb Florentino Pérez | Europa Press
Al-Khelaïfi, president del PSG, amenaça Florentino Pérez
Notícia: Al-Khelaïfi, president del PSG, amenaça Florentino Pérez
Comparteix
El màxim dirigent del club francès ha estat molt crític amb el projecte de la Superlliga europea

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa