Món Esport
Tebas esclata contra la gestió del PSG i dels clubs de la Premier

Javier Tebas és l’home dels titulars. El president de LaLiga ha concedit aquest divendres una roda de premsa per repassar diversos temes candents. Ha parlat de la situació del Futbol Club Barcelona, tot enviant-li una advertència. Però també s’ha referit a una qüestió que cada vegada és més cridanera: la gestió econòmica que fan els dirigents del Paris Saint-Germain, del Manchester City i de la resta d’equips de la Premier League. Ha esclatat contra aquesta.

L’aperitiu l’ha fet mentre parlava del Barça. Parlant de matèria econòmica, Tebas ha recordat que “el Barça ha hagut de vendre 720 milions d’euros del seu patrimoni. És una quantitat important per poder posar-se en ordre econòmicament, sancionar seria que hagués seguit fent bogeries amb jugadors. El que ha fet ha estat vendre això per fitxar per valor net de 100 milions. El Barça ha hagut de vendre patrimoni, el PSG obre el gas… Això no és sostenible“.

D’aquesta manera, ha lamentat l’avantatge amb el qual juga el campió francès. Mentre que per fer front a una gestió nefasta almenys en matèria salarial (la de la junta de Josep Maria Bartomeu) el Barça ha hagut d’activar les palanques, els parisencs compten amb el fons d’inversió de Qatar i, per tant, en un escenari similar no tindrien cap problema per sortir endavant.

La Premier League i el brutal mercat de fitxatges

A continuació, ha prosseguit, fent al·lusió a les grans inversions que s’han fet en el darrer mercat de fitxatges en la Premier League: “Hem de recordar que tenim una pandèmia, aquests números de la Premier no són possibles si no és amb aportació de xequera. ¿Obrim l’aixeta i que vinguin de Bahrain i rics, o busquem un negoci sostenible com la Bundesliga?“. Cal recordar que dels onze fitxatges més cars de l’estiu, vuit els han fet equips anglesos, amb Wesley Fofana i Antony al capdavant, que han arribat al Chelsea i al Manchester United, respectivament, a canvi de 80 i 95 milions d’euros.

“Crec que hem d’anar cap aquí”, ha continuat, tot reivindicant que als entrenadors que protesten sobre la situació econòmica que es dona al campionat futbolístic d’Espanya, “els he de dir que ja saben com és el nostre futbol. Si els clubs creuen que cal obrir l’aixeta…”. Després, ha explicat per què creu que al país ibèric hi ha més dificultats per generar ingressos: “Ara com ara, els clubs defensen el model de sostenibilitat: al Regne Unit són 72 milions d’habitants, a Alemanya 80, a França 60”.

“Som un país amb una implantació de la tele de pagament que no és com Anglaterra”, ha continuat lamentant. “La renda per càpita és menor, no podem comparar peres amb raïm, no som iguals. A Anglaterra, fer-se client a Amazon Prime costa nou lliures mensuals. A Espanya, cinc euros mensuals. Allà hi ha tretze milions d’abonats a Amazon Prime. A Espanya, dos i mig. Som diferents, no ens podem comparar. A Simeone o a l’altre entrenador [Julen Lopetegui], els dic que si no fem més fills, serà difícil que puguem arribar a aquest nivell, o fer un país més ric”, ha conclòs.

Tebas treu pit del rendiment dels clubs espanyols

D’altra banda, i malgrat tots els obstacles econòmics, Tebas ha tret pit de la gestió dels equips espanyols, que els ha dut a guanyar la majoria de títols continentals durant els darrers anys: “En aquest segle, Espanya ha guanyat 37 títols europeus, la Premier n’ha guanyat 13… En els últims 10 anys, el 60% dels títols europeus els han guanyat clubs espanyols. Això és el que cal valorar, conèixer l’economia del futbol, treballar perquè no hi hagi descontrols. Hem de lluitar per aconseguir això”.



Més notícies
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona
El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent
Notícia: El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent
Comparteix
Javier Tebas rebaixa l'eufòria culer després que el club hagi passat l'examen del límit salarial
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Notícia: Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Comparteix
El president de LaLiga critica l'actitud del club blaugrana vers el límit salarial de la competició
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
La Lliga certifica la recuperació econòmica del Barça
Notícia: La Lliga certifica la recuperació econòmica del Barça
Comparteix
El club blaugrana ha passat d'estar en negatiu a tenir el segon límit salarial més alt de la competició
Antoine Griezmann celebra un gol amb l'Atlètic de Madrid | Europa Press
El Barça respon a l’Atlètic amb duresa pel cas Griezmann
Notícia: El Barça respon a l’Atlètic amb duresa pel cas Griezmann
Comparteix
El club blaugrana demandarà l'entitat matalassera i exigirà el pagament dels quaranta milions d'euros del traspàs del davanter francès de forma immediata

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa