Món Esport
Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça

Javier Tebas, president de LaLiga, ha concedit una entrevista a la revista Innfluencers. Allà, ha repassat diverses qüestions que pertoquen tant l’actualitat del seu organisme com la dels clubs que en formen part. Després d’un estiu molt mogut per la problemàtica de les inscripcions, derivada pel límit salarial, en clubs com el Futbol Club Barcelona, s’hi ha pronunciat, i ho ha fet amb el seu característic to.

El dirigent, preguntat per la polèmica del límit salarial establert, ho ha deixat ben clar: “És claríssim”. A continuació, ha fet un atac subtil al club blaugrana: “L’únic que diu que no està clar és el Futbol Club Barcelona, però sap com és el control econòmic i sap que amb Josep Maria Bartomeu s’ha fet complir igual”. Tebas ha prosseguit, amb el seu característic to irònic: “El que passa és que, pel context que tenen, és millor culpar Tebas, quan jo no soc qui porta el control econòmic. Per a això hi ha un gabinet de quinze persones dirigit pel director general corporatiu”.

Els problemes que ha tingut el Barça en matèria del límit salarial

D’aquesta manera, s’ha reivindicat i ha volgut deixar en evidència el club que presideix Joan Laporta. I és que com a conseqüència del límit salarial, el Barça ha tingut moltes dificultats. Per una banda, ha acabat inscrivint jugadors a la competició més tard del normal. És el cas de Jules Koundé. El francès va aterrar a l’equip al mes de juliol, però no va debutar de forma oficial fins a la tercera jornada, contra el Valladolid. I és que fins llavors, el club va haver de lluitar per inscriure’l.

D’altra banda, aquesta problemàtica directament ha impedit que es pugui fer una incorporació de prestigi: la de Bernardo Silva. Segons moltes informacions, el club ja tenia un acord amb el jugador, que a la vegada va anunciar de manera pública el seu desig de marxar. I el Manchester City, mitjançant el seu màxim representant, el tècnic Pep Guardiola, va deixar clar que no prohibirien la sortida a ningú que pretengués posar fi a la seva etapa al club citizen.

Però aquest moviment requeria que s’alliberés massa salarial. L’objectiu era vendre Frenkie de Jong, que té un dels salaris més alts de la plantilla i que, com Silva, juga al mig del camp. Però el neerlandès es va remuntar al seu contracte en vigència, i tot plegat va quedar neutralitzat.

El Barça, de fet, també ha suat de valent amb els seus dos darrers fitxatges. Héctor Bellerín i Marcos Alonso van haver d’esperar fins a l’últim moment per aterrar al club. A més, tots dos han firmat un contracte a la baixa, i amb un sol any de vigència. Tot plegat, per la qüestió del límit salarial.

Ara, però, el club català ja ha vist la llum del final del túnel. La Lliga ha fet públics els límits salarials de tots els equips de la Primera i la Segona Divisió i ha quedat certificat que el Futbol Club Barcelona, per fi, s’ha recuperat econòmicament. El Barça ha passat d’estar en negatiu a tenir el segon límit salarial més alt de la competició amb un total de 656 milions d’euros.

Aquest ha esdevingut l’enèsim pal al club blaugrana de Tebas. Però comparat amb els anteriors, ha estat més subtil. I és que el dirigent va arribar a declarar, durant l’estiu, que “actualment no poden fitxar Lewandowski. Coneixen les normes de control econòmic i saben què han de fer. No sé si vendran De Jong, Pedri o Pepito Pérez”. Aquesta frase, de fet, va generar nerviosisme en l’entorn del mateix Lewandowski, i moviment va estar en risc, si bé finalment va arribar a bon port.



Més notícies
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
El motiu pel qual Tebas permetrà inscriure Koundé sense que surtin jugadors
Notícia: El motiu pel qual Tebas permetrà inscriure Koundé sense que surtin jugadors
Comparteix
El defensa central francès podrà jugar contra el Valladolid aquest cap de setmana
Javier Tebas i Joan Laporta | Europa Press
L’advertència de Tebas al Barça que posa els pèls de punta
Notícia: L’advertència de Tebas al Barça que posa els pèls de punta
Comparteix
El president de LaLiga assegura que algun fitxatge podria "quedar-se fora", és a dir, no ser inscrit
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
El desig inesperat de Javier Tebas per a la temporada vinent
Notícia: El desig inesperat de Javier Tebas per a la temporada vinent
Comparteix
El president de LaLiga espera que el Barça fitxi Robert Lewandowski, i confia que succeirà
Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, del Barça | Europa Press
Florentino Pérez defensa el Barça davant Tebas
Notícia: Florentino Pérez defensa el Barça davant Tebas
Comparteix
El president del Madrid ha repassat l'actualitat blaugrana en una entrevista a 'El Chiringuito de Jugones'

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a setembre 09, 2022 | 18:34
    Mala peça setembre 09, 2022 | 18:34
    El tebas aquest, és un perill públic, un personatge declarat feixista i madridista. Sempre farà l'impossible per anar en contra del FC Barcelona i Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa