Món Esport
Jaume Roures, darrere de la quarta palanca del Barça

El Futbol Club Barcelona està treballant de valent per reflotar la seva economia. Després d’activar tres palanques econòmiques, que han permès tapar forats i fer fitxatges importants sobretot per al primer equip masculí, entrenat per Xavi Hernández, ara ha activat una vital, que podria esdevindre clau per a la problemàtica urgent de la inscripció de les incorporacions i els jugadors renovats a la Lliga. El club ha venut part del seu patrimoni a l’empresa Orpheus Media. I el seu propietari és Jaume Roures.

Roures és un dels empresaris més famosos i milionaris de Catalunya. És conegut també per ser l’administrador del grup audiovisual Mediapro, per haver col·laborat en la creació del canal de televisió espanyol laSexta, per haver estat un dels fundadors del diari Público o per haver produit moltes pel·lícules, com ara Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen, Los lunes al sol o el documental 1-O. També va ser un dels precursors de la televisió pública catalana (TV3), en la seva creació, l’any 1984. De fet, Roures hi va treballar durant 17 anys, fins 2001, i hi va ser, durant vuit anys, el responsable del departament de Notícies i Produccions Esportives.

És un home innovador, ja que també ha estat l’autor de la incursió de la televisió de pagament al futbol. Durant la temporada 2007/2008, va comprar els drets televisius de 39 dels 42 equips que en aquella època conformaven les dues principals lligues del panorama espanyol, i l’estiu de 2008 va anunciar la creació del canal Gol TV, que en els seus inicis era, precisament, de pagament. Va revolucionar el mercat mediàtic i audiovisual. I tot això l’ha dut a ser una de les persones més riques de Catalunya. Segons el diari El Mundo, ocupa la posició número 54, amb un patrimoni net de 230 milions d’euros.

Nova col·laboració amb el Barça

L’empresari, natural de Barcelona, també ha treballat amb el Barça. Més enllà de ser l’artífex de l’activació de la quarta palanca, en la qual ha comprat el 24,5% de Barça Studios a canvi de 100 milions d’euros, va ser ni més ni menys l’avalista del president Joan Laporta en la seva segona entrada al club. Després que la candidatura Estimem el Barça guanyés les eleccions de 2021, aquesta necessitava un aval de 124,6 milions d’euros davant la Lliga. I Roures hi va posar 30 milions. És a dir, un quart dels diners necessaris. Ho va fer mitjançant la mateixa empresa Orpheus Media, si bé a títol personal.



Més notícies
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça anuncia l’activació de la quarta palanca
Notícia: El Barça anuncia l’activació de la quarta palanca
Comparteix
El club ven el 24,5% de Barça Studios a canvi de 100 milions d'euros
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona
El Barça, a contrarellotge per inscriure set jugadors
Notícia: El Barça, a contrarellotge per inscriure set jugadors
Comparteix
La participació dels fitxatges i els renovats al debut a la Lliga està a l'aire
Bernardo Silva, jugador del Manchester City | Europa Press
El contundent missatge del Barça al seu gran objectiu del mercat
Notícia: El contundent missatge del Barça al seu gran objectiu del mercat
Comparteix
El club hauria assegurat al migcampista Bernardo Silva que el fitxarà aquest estiu
Bartomeu, expresident del Barça | EFE
Bartomeu, citat a declarar el 30 de juny per injúries a Jaume Roures en el cas del Barçagate
Notícia: Bartomeu, citat a declarar el 30 de juny per injúries a Jaume Roures en el cas del Barçagate
Comparteix
La declaració havia de ser el 26 d'abril, però s'ha ajorat per compromisos dels advocats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa