Món Esport
El Barça anuncia l’activació de la quarta palanca

El Futbol Club Barcelona ha activat la quarta palanca. Tal com ha anunciat, el club ha venut el 24,5% de Barça Studios a l’empresa Orpheus Media a canvi de 100 milions d’euros. D’aquesta manera, rep una nova font important d’ingressos de cara a completar un mercat de fitxatges que fins ara ha estat impresionant, així com per acabar de tapar els forats que calia tapar. Ja que, com va explicar el membre del gabinet del president de l’entitat catalana Enric Masip a Món Esport, l’economia que es va trobar al junta directiva de Joan Laporta al club estava “destrossada”.

Les altres palanques activades

Aquesta activació arriba pocs dies després de la venda d’una altra part de Barça Studios. Concretament, el club va vendre el 25% de Barça Studios a Socios.com, empresa que, igual que Orpheus Media, es dedica al sector audiovisual i és experta en NFT’s i en Web.3. Ho va tancar a canvi d’uns altres 100 milions d’euros.

Abans, el Barça va cedir el 15% dels seus drets televisius durant 25 anys al fons d’inversió estatunidenc Sixth Street, a canvi de 400 milions d’euros. I inicialment, va otorgar el 10% de la mateixa matèria i durant el mateix periode al mateix fons, a canvi d’una inversió inicial de 207,5 milions d’euros. Tot això plegat dona una suma de més de 800 milions d’euros.

Part d’aquests diners podria anar destinada als fitxatges de dos jugadors. Per una banda, el que apunta a ser imminent: el lateral esquerre Marcos Alonso. Segons diversos mitjans, madrileny ja ha comunicat al seu club, el Chelsea, que vol marxar al Barça. Arribaria a canvi d’uns 10 milions d’euros, per fer competència a Jordi Alba. Té 32 anys, i una important trajectòria a Europa. Especialment destaca el seu pas per la Fiorentina, els seus anys a l’equip londinenc i la Champions que va aixecar fa un any.

D’altra banda, el club i el seu entrenador, Xavi Hernández, somien amb la joia de la corona: Bernardo Silva. El migcampista també hauria comunicat al seu equip, el Manchester City de Pep Guardiola, que vol marxar i que ho vol fer a la xavineta. Després que s’especulés que per aquesta operació calia vendre Frenkie de Jong especialment per qüestions de la massa salarial, ara hi ha mitjans que apunten que això no és necessari. El portuguès, un dels millors migcampistes del món, valdria entre 70 i 80 milions d’euros. Ara, però, s’està treballant en la gran prioritat: la inscripció dels cinc fitxatges i les dues renovacions a la Lliga abans del partit inicial contra el Rayo Vallecano, aquest dissabte.



Més notícies
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona
El Barça, a contrarellotge per inscriure set jugadors
Notícia: El Barça, a contrarellotge per inscriure set jugadors
Comparteix
La participació dels fitxatges i els renovats al debut a la Lliga està a l'aire
Nico González, jugador del Barça | Europa Press
Nico s’acomiada del barcelonisme i explica la seva decisió
Notícia: Nico s’acomiada del barcelonisme i explica la seva decisió
Comparteix
El migcampista sortirà cedit del Barça al València
Bernardo Silva, jugador del Manchester City | Europa Press
El contundent missatge del Barça al seu gran objectiu del mercat
Notícia: El contundent missatge del Barça al seu gran objectiu del mercat
Comparteix
El club hauria assegurat al migcampista Bernardo Silva que el fitxarà aquest estiu
Lewandowski i Guardiola, en arxiu | FC Bayern München
Les semblances entre Xavi i Guardiola, segons Lewandowski
Notícia: Les semblances entre Xavi i Guardiola, segons Lewandowski
Comparteix
El davanter centre explica, a més, els seus primers dies a Catalunya en una interessant entrevista a Polònia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tita Llarga a agost 12, 2022 | 15:39
    Tita Llarga agost 12, 2022 | 15:39
    La paraula clau és "desaguisado", qui el paragà????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa