Món Esport
Les semblances entre Xavi i Guardiola, segons Lewandowski

Robert Lewandowski, fitxatge estrella del Futbol Club Barcelona, ha explicat, en una entrevista al mitjà polonès Meczyki la influència que ha tingut el tècnic Pep Guardiola en ell. El català el va dirigir entre 2014 i 2016 al Bayern de Munic. De fet, era l’entrenador dels bavaresos quan van fitxar el davanter com a agent lliure, provinent del Borussia Dortmund. I ha quedat clar que ha estat molt important no només en la seva carrera, si no també en el seu salt al Barça.

“La filosofia de Guardiola i el seu estil de cuidar i portar l’equip crec que bàsicament era establir Barça al Bayern Munic”, ha recordat, tot valorant que “Xavi Hernández és molt semblant a Guardiola. Tots dos eren jugaven a la posició del 6, i van treballar junts. Pensen el futbol de la mateixa manera. Amb aquest record al cap, el Barça era l’única opció per a mi i va ser una gran preparació vaig tenir Guardiola”.

En aquest sentit, el flamant Bota d’Or ha confessat que “no vaig parlar amb Guardiola abans de fitxar. Però quan vaig estar amb ell al Bayern va ser com una gran preparació per arribar algun dia al Barça. Tot l’staff era espanyol, i hi havia vuit jugadors espanyols. Durant aquell període vaig fer molt bona relació amb Thiago Alcántara i Javi Martínez. Tots dos em van felicitar quan vaig fitxar pel Barça”.

El gran motiu per canviar el Bayern pel Barça

D’altra banda, Lewandowski ha posat en valor el nou repte que ha rebut a la seva carrera i a la seva vida: “Em sento com un nen petit que entra en una botiga enorme de joguines noves. El que sento a Barcelona fins ara és pura felicitat i motivació per iniciar aquest nou capítol”. A més, ha recalcat que va marxar de l’equip de Julian Nagelsmann perquè “a Munic estava trobant a faltar nous reptes. Vaig guanyar molts títols i reconec que cada cop sentia menys intensitat. Necessitava un altre desafiament. Un impuls. Un canvi d’entorn”.

Per tant, va arribar el torn de la Lliga espanyola: “Sempre he volgut jugar a la Lliga, viure a Espanya, veure com és aquí la vida. Dotze anys a Alemanya és molt de temps. Ho vaig aconseguir tot allà. No volia aturar-me davant del mirall d’aquí dotze anys i dir-me: “Per què no ho has intentat?”. Hi hauria moltes preguntes per a les quals no tindria resposta”.

Un canvi d’aires important, en el qual va pesar molt la seva família i, en especial, la seva dona, Anna Lewandowska: “Està clar que ho hem de decidir tot plegats. Feia setmanes que parlàvem d’aquesta possibilitat. No ens hem tancat mai a nous capítols, ens venia de gust un nou repte. Sabem com passa de ràpid el temps, la carrera d’un esportista d’elit, i volíem fer alguna cosa nova, una cosa gran. No va ser de la nit al dia, sinó un procés de maduració”.

Del procés de maduració, al procés d’adaptació. Fa poc temps que els Lewandowski han aterrat a Catalunya i, per tant, no han tingut temps d’establir-s’hi del tot. De moment, viuen en una casa del club a Castelldefels. “Per ara, sóc uns dies a Castelldefels. Només conec el camí de l’entrenament a l’estadi“, ha explicat, amb humor, tot afegint que “probablement en uns mesos, quan coneguem millor la zona i la ciutat, prendrem una decisió de quedar-nos aquí o buscar un altre lloc per viure”.



Més notícies
Jugadors del Barça celebren un dels gols contra el Pumas | Sara Gordon - FC Barcelona
Pedri i Lewandowski i la dita d'”els bons sempre s’entenen”
Notícia: Pedri i Lewandowski i la dita d'”els bons sempre s’entenen”
Comparteix
Canari i polonès creen al Gamper una nova societat, que promet moltes alegries al barcelonisme
Jugadors del Barça celebrant un dels gols del club blaugrana | FC Barcelona
Lewandowski s’estrena com a golejador i el Barça s’exhibeix al Gamper (6-0)
Notícia: Lewandowski s’estrena com a golejador i el Barça s’exhibeix al Gamper (6-0)
Comparteix
El Barça goleja el Pumas mexicà en el Trofeu Joan Gamper i Robert Lewandowski marca el seu primer gol amb la samarreta blaugrana
Enric Masip, assessor del president del Barça, durant la presentació de Robert Lewandowski | Gabriel Izcovich
La de Maradona, la de Ronaldinho i la de Lewandowski
Notícia: La de Maradona, la de Ronaldinho i la de Lewandowski
Comparteix
Enric Masip dialoga amb Món Esport i posa en context la presentació del polonès
Rafa Yuste, Joan Laporta, Robert Lewandowski, Mateu Alemany i Jordi Cruyff, a l'Auditori 1899 del Camp Nou | Gabriel Izcovich
Els tres motius que han dut a Lewandowski a fitxar pel Barça
Notícia: Els tres motius que han dut a Lewandowski a fitxar pel Barça
Comparteix
El jugador en parla a la roda de premsa de la seva presentació, celebrada al Camp Nou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa