Món Esport
La de Maradona, la de Ronaldinho i la de Lewandowski
  • CA

Enric Masip és un culer per excel·lència. De petit va ser aficionat al Futbol Club Barcelona, de jove va ser un dels estàndards de la secció d’handbol i, actualment, n’és el membre del gabinet del president. Per tant, és una de les veus que cal escoltar amb atenció. Sobretot en uns dies que tothom recordarà. L’estel·lar presentació de Robert Lewandowski ha suposat moltes coses, però a més, el mateix Masip li ha insuflat una dosi de context en una conversació amb Món Esport. El dirigent, molt orgullós de la feina feta.

Un cop acabada la roda de premsa que van concedir a l’Auditori 1899 del Camp Nou el davanter, el president, Joan Laporta, i el secretari de futbol, Mateu Alemany, Masip va posar el que acabava de viure a l’altura de dos moments amb color blaugrana d’antuvi que també ha viscut: les presentacions de Diego Armando Maradona i de Ronaldinho Gaúcho. En primer lloc, va reconèixer que el del polonès “està al top-3 de fitxatges que més m’han il·lusionat els últims anys“.

Enric Masip, membre del gabinet del president del Barça, durant la presentació al Camp Nou de Robert Lewandowski | Gabriel Izcovich

A continuació, va valorar el compromís i la il·lusió del barcelonisme: “Aquesta presentació, que s’ha fet a l’agost, amb tanta calor… Que hagin vingut 60.000 persones és un rècord. Jo m’enrecordo el dia de Maradona, però que a més era la presentació de tot l’equip. Per tant, Lewandowski té la particularitat que ha unit tota aquesta gent per a la seva presentació. A la de Ronaldinho no sé si va haver-hi 25.000 o 30.000, que també va ser un fenomen. Avui, clar, amb les xarxes socials és més fàcil arribar. Jo crec que és una de les grans presentacions que hi ha hagut”.

El creixement del posicionament que experimentarà el Barça

Això sí, també va voler “tenir en compte que hi ha jugadors fets a casa. Quan tens Leo Messi o tens Xavi Hernández, no comptes amb una presentació, perquè ja els tens”. D’altra banda, el dirigent va agrair la incorporació de l’exjugador del Bayern de Munic en termes de visibilitat: “El posicionament del Barça, que per molta gent estava delicat, que veníem d’aquesta crisi, semblava que fins dins de tres o quatre anys no et podries recuperar a nivell de fitxatges, perquè ens van deixar l’economia destrossada”.

En aquest sentit, “el fet que vingui un jugador com ell, i els que s’han fitxat, que són jugadors de molt bon nivell, et posiciona una altra vegada. Una altra cosa és si després guanyes o no. Però en tot cas, et posiciona com a una referència una altra vegada”. No se sap si es guanyarà o no però, en qualsevol cas, “amb la meva mentalitat, que he jugat a handbol, crec que aquest club t’obliga a pensar a guanyar-ho tot. Una altra cosa és que ho guanyis. Hem de competir. I amb aquest equip podem competir amb qualsevol”.

Rafa Yuste, vicepresident del Barça, amb Joan Laporta, president, Robert Lewandowski, jugador, Mateu Alemany, secretari de futbol, i Jordi Cruyff, director esportiu del mateix, abans de la roda de premsa corresponent a la presentació del polonès | Gabriel Izcovich

Els grans fitxatges i els casos del PSG i el City

Masip, doncs, ha celebrat que, després de guanyar una Copa del Rei en les darreres tres temporades i d’haver estat molt lluny fins i tot de competir per grans coses, “el Barça està en disposició de guanyar títols. I això és el més important. Prometre no es pot prometre”. I ho ha deixat clar amb un bon exemple: “Perquè al final, fixa’t en un Paris Saint-Germain o un Manchester City, que porten molts anys fitxant, i no han estat capaços de guanyar la Champions”.

“Per tant, de vegades el fet de fitxar molt o car no significa que guanyarem“, ha advertit Masip, abans de deixar clar que “estem en vies de crear un equip. Xavi ha fitxat persones que pel seu projecte creu que són molt importants, i falta que en vinguin guindes, que et donin aquell punt d’il·lusió. Ara hem incorporat un golejador. És una mescla de tot. Hem de poder competir i poder guanyar-ho tot”.



Més notícies
Robert Lewandowski i Joan Laporta, al Camp Nou | Gabriel Izcovich
Lewandowski, presentat al Camp Nou en una jornada històrica
Notícia: Lewandowski, presentat al Camp Nou en una jornada històrica
Comparteix
El barcelonisme, feliç amb la seva nova estrella
Rafa Yuste, Joan Laporta, Robert Lewandowski, Mateu Alemany i Jordi Cruyff, a l'Auditori 1899 del Camp Nou | Gabriel Izcovich
Els tres motius que han dut a Lewandowski a fitxar pel Barça
Notícia: Els tres motius que han dut a Lewandowski a fitxar pel Barça
Comparteix
El jugador en parla a la roda de premsa de la seva presentació, celebrada al Camp Nou
Robert Lewandowski, al Santiago Bernabéu | Europa Press
Lewandowski: “Sé com jugar contra el Reial Madrid”
Notícia: Lewandowski: “Sé com jugar contra el Reial Madrid”
Comparteix
El fitxatge blaugrana reconeix que és un expert en jugar bé i marcar gols contra els blancs
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Gabriel Izcovich
Lewandowski es dirigeix al públic del Camp Nou en català
Notícia: Lewandowski es dirigeix al públic del Camp Nou en català
Comparteix
El davanter s'ha posat el públic barcelonista a la butxaca molt ràpidament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JMMR a agost 07, 2022 | 09:41
    JMMR agost 07, 2022 | 09:41
    A la fí, l'única bona època ha estat la de Messi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa