Món Esport
Un exdirectiu del Barça dona explicacions convincents sobre el cas Negreira

Albert Perrín és una veu molt autoritzada a l’hora de parlar sobre l’actual president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta. Es coneixen des de fa gairebé cinquanta anys, són bons amics i, de fet, Perrín va ser vicepresident de l’entitat blaugrana entre 2005 i 2010, la primera etapa de Laporta al capdavant del club. Avui, set de març de 2023, fa exactament dos anys de les darreres eleccions, en les quals l’advocat barceloní va recuperar la presidència del Barça. Tot i que no va començar a governar el club fins uns dies més tard, és un bon dia per analitzar el seu rendiment i la seva gestió en la seva segona etapa i Perrín així ho ha fet als micròfons de Ràdio Barcelona.

Albert Perrín opina sobre el cas Negreira

Perrín ha felicitat Laporta per la seva gestió, tot i que s’ha mostrat preocupat pel desgast que suposa un repte com aquest. El més determinant de les paraules de Perrín, però, i sense cap mena de dubte, han estat les seves consideracions sobre el cas Negreira. Per una banda, el que cal destacar en primer lloc és que ha negat qualsevol mena de coneixement dels pagaments i els contractes entre el Barça i l’empresa DASNIL 95, propietat de l’exvicepresident del Comitè Tècnic Arbitral (CTA). “Jo no sé res del que va passar i he parlat amb altres directius de l’època i tampoc no en saben res”, ha dit.

Ara bé, a partir d’aquí, Perrín ha deixat molt clar que ell no està “escandalitzat” pel cas. Sense assegurar res del cert, ja que diu no tenir-ne coneixement, l’exvicepresident blaugrana ha donat una versió que, com a mínim, sona convincent. D’entrada, Perrín considera que el Barça “no va ser afavorit pels àrbitres” i ha donat diversos exemples de Lligues que es van perdre per errades dels col·legiats. Sí que ha dit, però, que creu que el que va passar és que els pagaments a Negreira provenien d’una mena de “pacte de no-agressió” que havien iniciat Josep Lluís Núñez o Joan Gaspart en presidències anteriors i que els mandataris posteriors “van preferir no tocar-ho per si de cas”.

Joan Gaspart, expresident del Barça | Europa Press
Joan Gaspart, expresident del Barça | Europa Press

En cap cas és una versió real o oficial, però és l’opinió d’una veu autoritzada. El fet que aquestes explicacions siguin convincents no elimina la presumpta gravetat del cas. De fet, si es confirmés la versió de Perrín, també es confirmaria que el Barça va actuar de manera molt poc ètica durant tots aquests anys i probablement rebria alguna mena de càstig proporcional. De totes maneres, enmig de la confusió que existeix respecte a aquest cas, les paraules de Perrín coincideixen amb tot el que s’ha conegut fins ara i ajuden a dimensionar la gravetat dels fets.



Més notícies
Joan Gaspart, expresident del Barça | Europa Press
Gaspart té clar que el Barça no ha comès il·legalitats en el cas Negreira
Notícia: Gaspart té clar que el Barça no ha comès il·legalitats en el cas Negreira
Comparteix
L'expresident blaugrana assegura que "a la meva època no es va cometre cap irregularitat"
Andreu Camps, secretari general de la RFEF | Europa Press
La RFEF acusa un àrbitre de no ajudar en la investigació del cas Negreira
Notícia: La RFEF acusa un àrbitre de no ajudar en la investigació del cas Negreira
Comparteix
La Federació Espanyola de Futbol ha concedit una roda de premsa per parlar al respecte
Àrbitre professional de Primera Divisió | Europa Press
Novetats del cas Negreira que revelen com era aquest personatge
Notícia: Novetats del cas Negreira que revelen com era aquest personatge
Comparteix
Negreira retirava fins a 20.000 euros del seu compte mentre treballava amb el Barça
Ángel María Villar, expresident de la RFEF | Europa Press
Villar, expresident de la RFEF, defensa el Barça en el cas Negreira
Notícia: Villar, expresident de la RFEF, defensa el Barça en el cas Negreira
Comparteix
El també exfutbolista ha recalcat que els blaugranes han guanyat els títols que han guanyat perquè han sigut "els millors"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 10, 2023 | 17:08
    Anònim març 10, 2023 | 17:08
    A

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa