Món Esport
El cicle que Alèxia Putellas espera tancar a la final de Champions

Alèxia Putellas, capitana del Futbol Club Barcelona, s’ha sincerat en la prèvia del partit més important de la temporada: la final de la UEFA Women’s Champions League, contra l’Olympique de Lió. La millor jugadora del planeta ha assegurat que ho donaran tot per aixecar la segona consecutiva, i ha deixat clar que un triomf contra les franceses seria “com fer la pel·lícula perfecta“.

Cal tenir en compte el que va passar l’any 2019. En aquell moment, les blaugranes, dirigides per Lluis Cortés, van assolir la primera final continental de la seva història. Va ser un curs històric, entelat pel partit decisiu. En la final de llavors van topar-se precisament contra el Lió, que venia de guanyar el títol cinc cops consecutius. I no va haver color: van passar per damunt de les blaugranes, amb un 4-1 al marcador. Ara, doncs, pot haver una revenja per a Alèxia.

La catalana, en aquesta línia, ha recordat que “el cicle va començar amb la derrota contra elles, i ara tenim una oportunitat de guanyar la segona Champions contra l’equip que ens va fer veure el nivell que cal tenir. Guanyar suposaria arrodonir el cicle perfecte”. Això sí, també ha recalcat que “si no juguéssim contra l’Olympique de Lió, jugaríem amb la mateixa ambició. L’objectiu no es cap altre que aixecar la copa”.

La valoració optimista de la derrota del 2019

A més, Alèxia ha assegurat que, sobre aquell matx de fa tres anys, “el record és amarg. Va ser una final dolorosa. La nostra primera. Va acabar de la pitjor manera possible. Va ser dolorós a curt termini, sí, però a llarg termini va anar bé, dins del que pot ser una derrota d’aquell tamany. Ens vam adonar de com estava el nivell mínim per ser campions d’Europa, i ens vam posar a treballar millor, entrenar millor i ser més competitives. I dir això sembla senzill, però és molta feina en el dia a dia, que et porta a jugar la tercera final de Champions en quatre anys. I espero que a guanyar la segona Champions seguida”.

Sobre l’expectació pel partit a Catalunya

D’altra banda, ha valorat un dels grans al·licients de la final: l’expectació que s’ha aixecat a Barcelona i a Catalunya. La Pilota d’Or ha celebrat el gran desplaçament a Torí per part d’aficionats barcelonistes i la instal·lació de pantalles gegants en diversos punts del país, tot admetent que “estem sentint tota aquesta energia” i prometent que “demà la canalitzarem de la millor manera possible que és deixant tot allò que tenim dins, individualment i com a equip sobre la gespa. Si estem precises i duem a terme el pla de partit del cos tècnic estarem molt a prop de guanyar”.



Més notícies
Fridolina Rolfö, jugadora del Barça | @FridolinaRolfo
Rolfö: “Aquesta serà la millor final de la Champions de la història”
Notícia: Rolfö: “Aquesta serà la millor final de la Champions de la història”
Comparteix
La jugadora del Barça, neguitosa per la final de la Champions, revela la manera amb la qual el cos tècnic aconsegueix mantenir motivada la plantilla
Mariona Caldentey, jugadora del Barça | FC Barcelona
El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Notícia: El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Comparteix
La davantera mallorquina, a més, explica en què ha millorat el Barça des del precedent de fa tres anys
Patri Guijarro, jugadora del Barça | @Patri8Guijarro
Patri Guijarro: de jugar a ciutats esportives a omplir grans estadis
Notícia: Patri Guijarro: de jugar a ciutats esportives a omplir grans estadis
Comparteix
La migcampista del Barça valora el progrés mediàtic del futbol femení abans d'una final europea previsiblement apassionant
Sandra Paños, jugadora del Barça | @sandra_panos1
Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Notícia: Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Comparteix
L'equip blaugrana repeteix final de Champions contra l'Olympique de Lió, després de perdre la de 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa