La Penya se cita amb el Barça a les ‘semis’ del play-off (81-58)

La Penya ha baixat el Lenovo Tenerife del núvol en el qual el conjunt canari es va instal·lar després de l’anterior matx de la sèrie entre els quarts i els cinquens de la fase regular de la Lliga ACB. Amb una gran defensa, han secat Kyle Wiltjer, qui va brillar en el partit en qüestió, que va forçar aquest tercer i darrer partit. Un partit que ha demostrat que la Penya és ambiciosa i que, en les semifinals contra el Futbol Club Barcelona complicaran molt les coses als barcelonins (81-58).

Un tercer matx que ha servit perquè l’equip entrenat per Carles Duran demostri el seu potencial defensiu. I és que en el primer de quarts van anotar 100 punts per guanyar, mentre que en el segon, el perdut, en van encaixar 103. Però ara la defensa ha funcionat. I ho ha fet gràcies especialment a la màgia de Pau Ribas i Derek Willis.

Exhibició de Joel Parra i Andrés Feliz

El català i l’estatunidenc han començat guanyant el matx amb un primer quart estel·lar, i secundats per Joel Parra i Andres Feliz. Tots dos ho han anotat pràcticament tot, i han estat els artífexs de l’esplèndid parcial de 23-9 en l’equador del segon quart. De fet, el primer, el barceloní, ha acabat la primera meitat amb 10 punts i 10 rebots.

MVP Tomić

En la represa, ha començat el show d’Ante Tomić. El cinquè màxim rebotejador de la història de la competició ha fet gala de la seva fiabilitat. Cada cop que els visitants anotaven, el croat els neutralitzava. Intensitat de Tomić, intensitat dels seus companys i intensitat de l’afició verd-i-negra. Una afició que amb el xiulet final de l’àrbitre ha esclatat d’alegria.

La Penya es planta a les semifinals i es cita amb un Barça molt dur, però que ha demostrat les seves costures. Si bé el favoritisme és pels blaugranes, els badalonins tenen arguments per somiar. Sense anar més lluny, aquest curs, a la fase regular, van derrotar als de Sarunas Jasikevicius al matx disputat a casa seva. Ho van fer amb un Andrés Feliz imperial. El dominicà ja ha escalfat motors pels com a mínim dos derbis catalans que definiran un finalista de la competició estatal.