Món Esport
El Manresa eliminat, el Barça a semis i la Penya s’ho juga tot a l’Olímpic

Els quarts de final del Playoff de la Lliga ACB ja es troben en una fase molt avançada. Els equips catalans deixen bones i males notícies. Començant per les negatives, el Manresa ha quedat eliminat en mans del Reial Madrid i acomiada així una temporada que ja es pot qualificar d’històrica. Per la seva banda, el Barça també ha utilitzat la via ràpida per acabar amb el Gran Canaria i passar així a les semifinals. En canvi, la Penya sí que ha arribat al tercer partit i s’ho jugarà tot contra el Tenerife al Palau Olímpic de Badalona.

Manresa 74-83 Madrid

Al Nou Congost s’hi ha pogut veure un Manresa més reconeixible que al primer partit i l’equip de Pedro Martínez ha aconseguit plantar cara al Reial Madrid. Tanmateix, els blancs han arribat en un molt bon moment de forma a aquest Playoff i no han desaprofitat l’ocasió de passar directament a les semifinals sense haver de tornar al WiZink Center. Els del Bages acaben així una de les millors temporades de la seva història, amb la seva primera final europea i la classificació per a la Copa i per al Playoff de Lliga. És una incògnita saber què passarà amb el Manresa la temporada vinent, però es preveuen molts canvis a la plantilla. De moment, el llegendari Rafa Martínez ja ha anunciat la seva retirada.

Tenerife 103-76 Penya

Res a dir, el Tenerife s’ha venjat de la Penya pagant els de Carles Duran amb la mateixa moneda. Si al primer partit els verd-i-negres van guanyar els illencs per un avantatge de més de trenta punts, quelcom similar ha ocorregut en aquest segon duel a les Illes Canàries. Kyle Wiltjer ha estat el botxí indiscutible dels catalans, ja que ha acabat amb una anotació de trenta-set punts i una valoració de quaranta-dos. La sèrie torna a Badalona i el Palau Olímpic viurà el tercer i definitiu partit aquest dimarts, on l’equip que aconsegueixi la victòria es classificarà per a les semifinals.

Gran Canaria 86-88 Barça

De la mateixa manera que el Madrid, el Barça també s’ha desempallegat del rival per la via ràpida. Gràcies a una bona segona part, els blaugranes han derrotat els canaris a casa seva per passar directament a les semifinals. Malgrat que no s’ha vist la millor versió dels de Sarunas Jasikevicius, el líder indiscutible de l’equip, Nikola Mirotic, ho ha fet tot bé per donar l’empenta necessària als seus amb vint-i-un punts i vint-i-nou de valoració. Cal destacar també l’aportació ofensiva de Cory Higgins, jugador molt enyorat aquesta temporada, que ha recordat al de l’any passat.



Més notícies
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet | Europa Press
El Barça de bàsquet, a superar el mal europeu amb dos fitxatges brutals
Notícia: El Barça de bàsquet, a superar el mal europeu amb dos fitxatges brutals
Comparteix
El club intentarà perfeccionar la plantilla de Sarunas Jasikevicius després de la desfeta contra el Madrid amb dues incorporacions de prestigi, i amb algunes sortides
Sarunas Jasikevicius, exentrenador del Barça | Europa Press
El gran error de Sarunas Jasikevicius que ha condemnat el Barça
Notícia: El gran error de Sarunas Jasikevicius que ha condemnat el Barça
Comparteix
L'entrenador lituà no ha estat capaç de llegir correctament el tercer quart contra el Madrid
Laia Palau, durant un partit de l'Uni Girona | Europa Press
Es retira la llegendària Laia Palau als 42 anys
Notícia: Es retira la llegendària Laia Palau als 42 anys
Comparteix
La mítica jugadora de bàsquet ha evitat parlar de "retirada", perquè continuarà vinculada a aquest esport
El Palau Olímpic de Badalona | Club Joventut de Badalona
Badalona, seu de la Copa de bàsquet 38 anys després
Notícia: Badalona, seu de la Copa de bàsquet 38 anys després
Comparteix
El Palau Olímpic de Badalona acollirà aquesta competició de l'ACB entre el 16 i el 19 de febrer de 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa