Món Esport
Àlex Rins, guanyador del Gran Premi de MotoGP dels Estats Units

El Mundial de MotoGP ha arribat a la tercera cursa del campionat i ho ha fet sense Marc Márquez, que continua recuperant-se de la lesió que va patir a Portimao. Tot i això, un altre pilot català ha fet història a Austin. En aquest cas ha estat Àlex Rins, que s’ha imposat després de fer una cursa molt intel·ligent i en veure’s beneficiat per la caiguda de ‘Pecco’ Bagnaia, que arribava com a clar favorit. De fet, fins a nou pilots han anat per terra durant una carrera que s’ha convertit en una cursa de resistència.

Han completat el podi Luca Marini, que ha estat segon, i Fabio Quartararo, tercer. El francès de Yamaha ha lluitat amb l’italià pel segon calaix del podi, però un error l’ha penalitzat a la tercera posició. El rosinc Maverick Viñales ha estat quart; juntament amb Rins, els únics catalans que han pogut arribar a la meta a Austin, ja que Álex Márquez i Aleix Espargaró també han acabat a terra.

Una cursa marcada per les caigudes

El circuit d’Austin ha acollit el Gran Premi de les Amèriques amb ‘Pecco’ Bagnaia com a principal favorit. Però la sorpresa ha saltat en el moment en què el pilot italià ha perdut el control de la seva Ducati i ha caigut a l’equador de la cursa; la seva segona caiguda després de la que va patir a l’Argentina. L’accident l’ha aprofitat el català Àlex Rins, que ha mantingut un pols a pols amb Bagnaia abans de l’incident. Rins ha imposat un ritme demolidor i no ha tingut rival per a la victòria. El primer triomf del barceloní amb Honda. De fet, ha estat una cursa marcada per la gran quantitat de caigudes que hi ha hagut. A la primera volta, Aleix Espargaró, Álex Márquez i Jorge Martín han anat per terra. Els dos últims, en el mateix accident, després que el madrileny s’emportés el català per davant.

Moto2 i Moto3

El murcià Pedro Acosta s’ha imposat a Moto2 i el valencià Iván Ortolà a Moto3. Així doncs, amb els triomfs d’Ortolà, Acosta i Rins aquesta es converteix en la 39a vegada que Espanya aconsegueix un triplet de victòries en un mateix Gran Premi. L’última vegada va ser a València 2022, també amb Àlex Rins i Pedro Acosta com a protagonistes amb Izan Guevara.



Més notícies
Els jugadors del Barça, a Getafe | Europa Press
El Barça fa una becaina a Getafe i el Madrid li retalla dos punts (0-0)
Notícia: El Barça fa una becaina a Getafe i el Madrid li retalla dos punts (0-0)
Comparteix
L'equip de Xavi encadena tres partits sense guanyar i sense marcar
Nikola Mirotic, durant el Clàssic | FC Barcelona
El Barça s’endú el Clàssic i la Penya el derbi català
Notícia: El Barça s’endú el Clàssic i la Penya el derbi català
Comparteix
Els blaugranes ja són líders de la Lliga ACB després d'una victòria cara contra el Reial Madrid al Palau
Taty Castellanos, jugador del Girona | Girona FC
Victòria convincent del Girona contra un Elx lluitador (2-0)
Notícia: Victòria convincent del Girona contra un Elx lluitador (2-0)
Comparteix
Els de Míchel han aconseguit endur-se els tres punts i s'apropen a la permanència
César Montes, jugador de l'Espanyol | RCD Espanyol
Sisena derrota consecutiva d’un Espanyol en caiguda lliure (3-1)
Notícia: Sisena derrota consecutiva d’un Espanyol en caiguda lliure (3-1)
Comparteix
El conjunt perico ha tornat a veure's superat, en aquest cas, al camp del Reial Betis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa