Món Esport
Tom Brady anuncia la seva definitiva retirada del futbol americà

Aquest cop sembla que sí. Tom Brady, considerat el millor jugador de futbol americà de la història, ha anunciat la seva retirada definitiva d’aquest esport. Ho ha fet amb 45 anys, amb una trajectòria de somni, i després d’haver-ho anunciat fa un any, però d’haver-se retractat. Aquesta vegada, ho ha comunicat en un vídeo que ha compartit a les seves xarxes socials.

El californià ha començat el vídeo avisant que “aniré al gra”, i confirmant que “em retiro per sempre. Conec el procés, i l’anterior vegada va ser complicat. Així que quan m’he aixecat aquest matí he pensat que només haig de gravar-me i fer-vos-ho saber. No m’estendré, no rebreu un gran i emocional discurs de retirada, com vaig fer fa un any. Us vull agrair a cadascun de vosaltres per donar-me suport. A la meva família, als meus amics, als meus companys d’equip, als meus rivals… Podria seguir, però n’hi ha massa persones. Moltes gràcies per permetre’m viure el meu major somni. No canviaria res. Us estimo a tots”.

Brady, el ‘GOAT’ del futbol americà

Brady, doncs, es retira havent guanyat la barbaritat de set anells de la NFL, i després d’haver passat la major part de la seva carrera als New England Patriots. Ell ha fet gran el conjunt de Massachusetts, en tant que els ha fet guanyar els seus primers sis anells. El darrer l’ha assolit amb els Tampa Bay Buccaneers, el seu últim equip.

Brady, que ha exercit com a quarterback, té una gran quantitat de récords. És el jugador amb més aparicions a la Super Bowl (deu), amb més títols (set), amb més finals de conferència (catorze), amb més passades completades (7.753), amb més iardes (89.214) o amb més passades de touchdown (649). Ha sigut MVP de la Super Bowl en cinc ocasions, i marxa amb el títol de GOAT de la NFL.

Tom Brady, exjugador dels New England Patriots i els Tampa Bay Buccaneers | Tampa Bay Buccaneers
Tom Brady, exjugador dels New England Patriots i els Tampa Bay Buccaneers | Tampa Bay Buccaneers

Després d’haver anunciat per primer cop la seva retirada al mes de febrer de 2022, el següent mes de març va expressar a les seves xarxes socials que hi tornava: “Aquests últims dos mesos m’he adonat que el meu lloc segueix estant al camp i no a les grades. Arribarà aquell moment. Però no és ara. Estimo els meus companys d’equip i estimo la meva família que em dona suport. Ells ho fan tot possible. Tornaré per a la meva temporada 23 a Tampa. Tenim assumptes pendents”.



Més notícies
Tom Brady, en arxiu | Europa Press
Tom Brady protagonitza un fet insòlit a la història de l’esport
Notícia: Tom Brady protagonitza un fet insòlit a la història de l’esport
Comparteix
El millor jugador de la història del futbol americà s'ha fet enrere i no es retirarà, setmanes després d'haver-ho anunciat
Tom Brady, exjugador dels New England Patriots i els Tampa Bay Buccaneers | Tampa Bay Buccaneers
Tom Brady anuncia la seva retirada
Notícia: Tom Brady anuncia la seva retirada
Comparteix
L'estatunidenc deixa el futbol americà als 44 anys, després d'haver guanyat set anells de la NFL
Tom Brady, amb el trofeu de guanyador | Europa Press
Tom Brady continua fent història (31-9)
Notícia: Tom Brady continua fent història (31-9)
Comparteix
Els Tampa Bay Buccaneers s'imposen als Kansas City Chiefs a la Super Bowl
Els Patriots i Tom Brady fan història en la Super Bowl amb menor anotació de la història
Notícia: Els Patriots i Tom Brady fan història en la Super Bowl amb menor anotació de la història
Comparteix
El conjunt de New England ha aconseguit el seu sisè títol en 17 anys i el quarterback de 41 anys s'ha convertit en el jugador amb més campionats guanyats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa