Món Esport
Així està aprofitant el madridisme el cas Negreira per difamar el Barça

Des que ha esclatat el cas Negreira han sorgit molts dubtes raonables que situen el Futbol Club Barcelona al centre de les sospites. Per quin motiu se li van pagar uns set milions d’euros a l’aleshores vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira durant uns vint anys? Existeixen uns informes que volen justificar els pagaments, però pel que ha transcendit fins ara, semblen insuficients per aquesta quantitat de diners tan elevada. Això fa que el cas faci molta pudor i no juga a favor, en cap cas, de la imatge del Barça.

José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres
José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres

És evident que el club blaugrana afronta un cas molt complicat del qual pot sortir molt perjudicat. Judicialment, el cas Negreira podria arribar a l’Audiència Nacional i, sigui com sigui, el Barça ja està sent investigat. Ara bé, un cop es tenen en compte totes aquestes qüestions, també hi ha qui, clarament, està utilitzant el cas Negreira per danyar el barcelonisme. Els enemics de sempre del club, situats per antonomàsia a Madrid, estan duent a terme una campanya de pressió sistemàtica contra el Barça i hi ha qui s’està passant de frenada i entren en els camps de la mentida i la difamació.

El madridisme està fent una campanya contra el Barça que travessa línies vermelles

En cap cas està provat que el Barça pagués àrbitres per guanyar partits. De fet, figures tan rellevants com Javier Tebas, president de LaLiga, o Ramón Calderón, expresident del Reial Madrid, així ho han assegurat. Però l’afició merengue és una altra cosa i, a les xarxes socials, als estadis de futbol i al carrer la sensació que volen transmetre és que els èxits del Barça entre 2001 i 2018 van ser gràcies a Enríquez Negreira. Que ho facin els seguidors encara es pot comprendre. El tema es torna més greu, però, quan alguns mitjans també entren en aquest joc.

Les mentides i difamacions de la premsa espanyola a partir del cas Negreira

En aquest sentit, un dels impulsors de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu l’any 2020, Marc Duch, està fent un recull a les xarxes socials d’aquells articles de mitjans de comunicació de Madrid que es passen clarament de frenada. Un dels casos més flagrants és una editorial del diari El Mundo, on s’afirma sense cap mena de complex el següent: “Poden LaLiga, la Federació i la UEFA acceptar en les seves competicions un club investigat en seu judicial amb proves incontestables d’haver comprat els àrbitres durant divuit anys?”. No hi ha cap prova incontestable, això és fals, però aquest diari ho afirma directament i això contribueix al fet que socialment es generi la sensació que el Barça va comprar àrbitres.

El cas, però, és que no cal que hi hagi afirmacions tan directes com la d’El Mundo, la qual travessa totes les línies vermelles de l’ètica periodística i, sobretot, se salta la presumpció d’innocència descaradament. Hi ha molts mitjans de Madrid que senzillament estan deixant entre veure que el Barça va rebre favors arbitrals durant l’època Negreira. No ho fan amb proves judicials, sinó que busquen dades que, suposadament, donen suport a la seva versió. Per exemple, El Confidencial parlava d’uns suposats favors arbitrals de l’àrbitre Clos Gómez al Barça a la final de Copa de 2017. El problema d’això és que oculten les dades que els juguen en contra, com per exemple la final de Copa de 2011, on el conjunt blaugrana va perdre i no li van concedir un gol per un fora de joc mal assenyalat.

I, com sempre, també hi ha ultres que no és que travessin línies vermelles i es passin de frenada, sinó que directament vomiten odi contra el Barça i els seus representants. Un exemple és el periodista Federico Jiménez Losantos, que en el seu programa d’esRadio va dir fa poc que “el Barça més que un club, és un puticlub”. Totes aquestes difamacions, mentides i, directament, insults, també són greus i atempten directament contra l’honor del Barça. El president, Joan Laporta, ja ha dit que el club estudiarà tots aquests casos per veure si s’han de prendre mesures judicials en contra.



Més notícies
Un entramat molt entortolligat és el rerefons del cas Negreira, i una branca ja s'investiga a l'Audiència Nacional / Europa Press
Cas Negreira, un partit que es pot jugar a l’Audiència Nacional
Notícia: Cas Negreira, un partit que es pot jugar a l’Audiència Nacional
Comparteix
D'Hisenda a la Fiscalia Anticorrupció, la història de la presumpta trama de compra d'àrbitres que esquitxa el Barça
Javier Tebas i Joan Laporta, en arxiu | Europa Press
La postura dels actors principals del futbol respecte al cas Negreira
Notícia: La postura dels actors principals del futbol respecte al cas Negreira
Comparteix
El Barça està sent tractat entre l'hostilitat, la neutralitat i la prudència
Gerard Piqué, durant la King's League | Europa Press
Piqué torna a opinar sobre el cas Negreira i és sincer amb la seva retirada
Notícia: Piqué torna a opinar sobre el cas Negreira i és sincer amb la seva retirada
Comparteix
L'exdefensa del Barça confia en el seu club i assegura que no es penedeix d'haver-se retirat
Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou | Europa Press
Laporta: “El cas Negreira és una campanya per controlar el Barça”
Notícia: Laporta: “El cas Negreira és una campanya per controlar el Barça”
Comparteix
El president culer s'adreça a l'afició blaugrana en un discurs en les hores prèvies al clàssic

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tota tempesta comença amb unes poques gotes a març 19, 2023 | 16:36
    Tota tempesta comença amb unes poques gotes març 19, 2023 | 16:36
    Més enllà del tema (que, òbviament, cal aclarir), els mitjans espanyols (i el que no són els mitjans) s'abonen a allò que saben fer millor, l'esport estatal, tirar amb bala contra qualsevol cosa que els faci olor a català. Allò que haurien de veure, també, és que aquestes coses, quan te passes (i els mitjans espanyols van amb tota la mala llet a pel Barça, difamant si cal), hi ha una reacció. I aquesta (ja ho sabem pels darrers 10-12 anys) és imprevisible.
  2. Icona del comentari de: El Barça es 'més que un club', es un puticlub a març 19, 2023 | 16:43
    El Barça es 'més que un club', es un puticlub març 19, 2023 | 16:43
    Molt enginyós Losantos. Enhorabona.
    • Icona del comentari de: Rosalía a març 19, 2023 | 22:12
      Rosalía març 19, 2023 | 22:12
      Cadascú parla del que sap! Si parla de puticlubs deu ser perquè els coneix molt bé!
  3. Icona del comentari de: X2 a març 19, 2023 | 18:24
    X2 març 19, 2023 | 18:24
    Quanta merda hi ha a Espanya, tot esta podrit
  4. Icona del comentari de: JordiP a març 20, 2023 | 10:02
    JordiP març 20, 2023 | 10:02
    A Madrit se'n han adonat que el 155 no va incloure el Barça i ara volen rectificar aquella omissió. He, he. Aporellos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa