Tsygankov rescata un punt per un Girona que ha anat de menys a més (2-2)

El Girona FC ha obtingut un punt de la seva visita a Vallecas. Els catalans han sortit poc concentrats al terreny de joc i el Rayo Vallecano s’ha avançat, mitjançant un golàs d’Isi Palazón. Poc després, a la primera jugada perillosa dels gironins, Viktor Tsygankov ha aprofitat un rebot per empatar el duel. El Rayo ha iniciat un setge ofensiu a la porteria catalana i Óscar Trejo ha marcat el 2 a 1. Uns instants després, Trejo ha fallat el penal que hauria significat el 3 a 1, però l’àrbitre ha decidit que s’havia de repetir. Al segon intent, Trejo ha intentat recrear la famosa jugada de Messi i Suárez, però el receptor, Isi, ha enviat la pilota per sobre el travesser. A la represa, els canvis que ha introduït Míchel han beneficiat el Girona i Tsygankov ha rematat una centrada de Javi Hernández al fons de la xarxa, fent el seu segon gol de la tarda. El marcador no s’ha mogut més, tot i que els gironins han gaudit de bones ocasions per endur-se els tres punts.

Domini del Rayo i penal amb execució surrealista

El Girona ha arribat a Vallecas després de la dolorosa derrota del dilluns passat, al darrer minut contra l’Atlètic de Madrid. Els gironins estan quallant una bona temporada, però el descens és a prop i no val a badar. Els locals han sortit més intensos al terreny de joc, animats per la seva gent. Han tingut diverses arribades perilloses i la defensa del Girona no ha transmès massa seguretat. Al minut 23, Isi s’ha inventat un golàs des de fora l’àrea per fer el primer gol del matx. Ofensivament, els catalans no havien mostrat absolutament res, però Tsykangov ha caçat un rebot dins l’àrea per empatar el duel abans de la mitja hora de joc. L’alegria ha durat poc als visitants, perquè Trejo ha fet el 2 a 1 després d’una gran combinació del Rayo, al minut 34. Quatre minuts després, Arnau Martínez ha comès un clar penal sobre Álvaro García. Paulo Gazzaniga l’ha aturat, però Pablo González Fuertes ha decidit que s’havia de repetir perquè Rodrigo Riquelme havia entrat abans d’hora dins l’àrea. Al segon intent, Trejo ha fet una passada a Isi, en una acció similar a la que van fer Messi i Suárez davant el Celta, fa uns anys. En aquesta ocasió, però, el jugador del Rayo ha enviat la pilota per sobre el travesser. Amb el 2 a 1 i aquesta jugada surrealista, s’ha arribat al descans.

Arnau Martínez, durant el duel a Vallecas | @gironafc

Tsygankov firma el doblet i un punt per cadascú

Semblava clar que Míchel no havia acabat content de la primera part del seu equip, perquè els gironins haurien pogut encaixar més de dos gols. És per això que el tècnic madrileny ha decidit fer entrar Toni Villa i Javi Hernández, per sacsejar l’onze. Precisament, ha estat una centrada del segon la que ha aprofitat Tsygankov per empatar el matx i firmar un doblet. Sense brillar ni generar massa perill, els gironins han aconseguit igualar dues vegades l’encontre. Poc després, el ‘Taty’ Castellanos ha tingut una oportunitat a boca de canó, però Stole Dimitrievski ha fet una aturada de mèrit. Iván Martín també ho ha intentat des de la llarga distància, sense encert. A la darrera jugada del partit, l’àrbitre ha decidit no assenyalar unes mans dins l’àrea del Rayo.

Els jugadors del Girona parlen amb l'àrbitre després del gol de l'Atlètic | Europa Press
Un gol al minut 91 esguerra la feinada del Girona contra l’Atlètic (0-1)
Notícia: Un gol al minut 91 esguerra la feinada del Girona contra l’Atlètic (0-1)