El millor Girona del curs passa per sobre de l’Athletic de Valverde (2-1)

El Girona Futbol Club ha confirmat les grans sensacions del cap de setmana passat amb una victòria de prestigi a Montilivi, contra l’Athletic Club d’Ernesto Valverde. Els catalans han completat el millor partit de la temporada, amb un futbol molt ofensiu, moltes ocasions, molta comoditat i molta seguretat. Després d’un primer temps molt treballat, els gols han plogut en la segona meitat. David López i Iván Martín han estat els autors d’unes dianes que alcen el conjunt de Míchel en la classificació, mentre que Guruzeta ha descomptat i posat emoció al final (2-1).

El Girona perdona la vida a l’Athletic abans del descans

Aquest conjunt de Míchel, de fet, ha començat la contesa en tromba. Han dominat les bandes, i la seva intensitat ha provocat errades dels bascos que no acostumen a succeir. L’Athletic està sent l’equip revelació de la temporada, però aquest divendres això ha quedat neutralitzat. Pràcticament l’únic que ha generat perill ha estat el revelat Iñaki Williams. Però estava sol contra el món. La pressió seva i dels seus companys no ha estat gens efectiva. I a l’altre bàndol, un que ha provocat moltes errades ha estat Valery. El català ha tingut la primera gran ocasió, en el setge tan inesperat inicial. El lateral Miguel Gutiérrez i el davanter Taty Castellanos també han fet mal.

El doble canvi de Míchel en la segona part ha catapultat els catalans

Tot i això, tot i totes les ocasions generades, els dos equips blanc-i-vermells han anat al descans amb un empat a zero. A la represa, però, els locals han dit prou. En primera instància, Míchel ha sacsejat l’equip, amb els dos grans jugadors revulsius per excel·lència: el killer Cristhian Stuani i Rodrigo Riquelme, pels esmentats Taty i Valery. Això ha inclinat encara més el cap a favor dels interessos del Girona.

I és que set minuts després, gràcies a un llançament de falta executat a la perfecció per Aleix García, David López ha rematat de cap tot desempallegant-se del seu marcador, i deixant sense opcions el porter de la selecció espanyola Unai Simón. Ha estat el seu segon gol en tres partits, perquè ja va marcar en l’empat contra l’Osasuna al mateix escenari.

Aquesta anotació ha encès encara més el públic gironí i els jugadors, que han anat per més. En canvi, de l’Athletic hi havia molt poques notícies. Aquell equip que acostuma a mossegar els rivals estava KO. Deu minuts després, el Girona ha marcat un segon gol que és la definició del matx: pilota llarga del golejador David López, se l’empassa Balenziaga, i definició impecable d’Iván Martín, tot fent una sotana a Unai Simón.

Estava sent el millor partit de la temporada. De fet, era la segona vegada en tota la Lliga en la qual el Girona tenia un avantatge d’almenys dos gols respecte al rival (l’anterior cop va ser en la segona jornada, quan els catalans es van imposar al Getafe amb un 3-1). Aquesta diferència, això sí, no ha durat res.

Taty Castellanos lluita una pilota | Girona FC

L’Athletic, KO durant tot el partit, s’ha aixecat de la lona molt ràpidament, al més pur estil basc. Tres minuts després, Guruzeta, un altre home revulsiu, ha batut Paulo Gazzaniga, que havia resolt bé la poca feina que havia tingut fins llavors. Amb un xut de volea, després d’una centrada d’Iñaki Williams, el futbolista ha posat emoció al matx. Tot i això, els locals han aconseguit que no passin gaires coses més, i han certificat una victòria vital.

Els tres punts contra l’Athletic Club, vitals per al Girona

Primer, perquè, com s’ha dit, han confirmat les grans sensacions del Bernabéu, on van assolir un empat ben meritori. Segon, perquè han trencat una pèssima ratxa de quasi dos mesos sense conèixer la victòria. Des que van vèncer el Valladolid a principis de setembre, van enllaçar set partits sense guanyar, amb tres empats i quatre derrotes.

I tercer, perquè prenen aire en la lluita per evitar el descens. Aquests tres punts fan que tinguin una diferència provisional amb qui marca les posicions d’accés a la Segona Divisió, el Sevilla, de precisament tres punts. I, propera parada, la visita a l’Elx, l’equip cuer de la categoria. Després d’una setmana festiva, amb motiu de les Fires de Sant Narcís, el Girona ha fet una festa futbolística.