Món Esport
Guardiola i el motiu pel qual Messi és el millor jugador que ha vist mai

Són nous temps i el món del futbol ho sap. Els clubs troben noves vies per fer negoci, per expandir la seva marca i per apropar-se als seus seguidors. Ho ha fet el Futbol Club Barcelona a través de la docusèrie Matchday des de la temporada 2018/2019, ho ha fet el Reial Madrid amb el seu En el Corazón de la Décima de l’any 2014 i ara ho està fent el Manchester City. El club britànic està emetent també una docusèrie, anomenada Together: Champions again! (Junts: Campions un altre cop!), seqüela de la que van fer la temporada 2020/2021, i en la qual il·lustra moments claus en la consecució de la darrera Premier League. I recentment han publicat un capítol en el qual l’entrenador, Pep Guardiola, explica als seus futbolistes el motiu pel qual considera que Leo Messi és el millor jugador del món.

El context és el descans d’un partit de fase de grups de la UEFA Champions League que va enfrontar el conjunt sky blue al Bruges, a l’estadi dels belgues. Aquí, Guardiola, amb la seva passió característica, va prendre la paraula mentre els seus pupils l’escolten. Davant d’una pissarra de les tradicionals per explicar les tàctiques, el de Santpedor, va iniciar el discurs fent una pregunta retòrica: “Sabeu per què Messi és el millor jugador que he vist en la meva puta vida?”. I després va respondre: “Perquè és un puto competidor. És un animal. I ara, vosaltres, quan passeu la pilota, us quedeu mirant… Quan passeu la pilota, ataqueu aquí [la porteria rival]! Heu de marcar gols, nois! Messi passa la pilota i va a l’àrea com una màquina. Ell ensuma el gol! Heu d’entrar i heu d’arribar-hi!”.

Va ser una reflexió sentida per insuflar motivació als seus homes en un partit que va acabar amb una golejada favorable per 1-5. Un parlament made in Guardiola, que s’assembla, en termes d’intensitat, a un altre que ha transcendit recentment. En aquest, corresponent a la vigent pretemporada, l’exentrenador i exjugador del Futbol Club Barcelona reivindicava que “alguns equips no volen jugar amb la pilota. Guanyarem a Anfield [estadi del Liverpool] perquè nosaltres sí que la volem. Quan anem a Stamford Bridge [estadi del Chelsea], voldrem la pilota. Kanté correrà darrere de la pilota”.

La trajectòria de Messi i Guardiola junts en el futbol

Messi i Guardiola van ser alumne i mestre durant quatre anys. El català va aterrar a la banqueta del Barça l’any 2008, i va esdevenir clau en la carrera de l’argentí. Si bé aquest feia anys que demostrava la seva qualitat, amb Guardiola es va consolidar com el millor jugador del planeta. L’entrenador i el seu equip tècnic van solucionar els problemes físics que arrossegava fins aquell moment i que li van causar una greu lesió, i li van trobar un encaix com a fals nou que va revolucionar el futbol.

D’altra banda, l’actual davanter del Paris Saint-Germain també ha estat clau per a Guardiola, com queda clar en el discurs en qüestió, ja que va ser la peça angular de la seva millor etapa com a tècnic (al Camp Nou, entre 2008 i 2012, quan va guanyar el triplet de 2009, el doblet de 2011 i altres fites històriques).



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
El passional discurs de Guardiola als jugadors del City que s’ha fet viral
Notícia: El passional discurs de Guardiola als jugadors del City que s’ha fet viral
Comparteix
El tècnic motiva els seus homes en la pretemporada amb frases i gesticulacions imponents
Luis Suárez i Leo Messi, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
El tendre missatge de Messi a Suárez en el seu retorn a l’Uruguai
Notícia: El tendre missatge de Messi a Suárez en el seu retorn a l’Uruguai
Comparteix
El Pistolero torna a Nacional, on buscarà posar-se en forma de cara al Mundial de Qatar
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
El City de Guardiola perd el primer títol oficial de la temporada (3-1)
Notícia: El City de Guardiola perd el primer títol oficial de la temporada (3-1)
Comparteix
Darwin Núñez fa un debut espectacular i el Liverpool de Klopp supera el City de Guardiola en el seu primer duel de la temporada
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El president assegura que el Barça té un "deute moral" amb l'argentí, però matitza les seves anteriors paraules

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa