El City de Guardiola perd el primer títol oficial de la temporada (3-1)

El Manchester City, club que entrena el tècnic català Pep Guardiola, ha caigut contra el Liverpool pel primer títol de la temporada. I és que ambdós equips han lluitat per emportar-se el trofeu de la Community Shield, competició a un únic partit que enfronta al campió de la Premier League (Manchester City) i el vencedor de la FA Cup (Liverpool FC). En aquesta ocasió, el partit no s’ha disputat a l’emblemàtic estadi de Wembley, sinó que s’ha jugat al King Power Stadium de Leicester.

Un partit ple de noves superestrelles

El duel entre el Manchester City i el Liverpool és un dels partits que més ressò mediàtic i interés per part dels aficionats al futbol internacional generen. Però aquest ha tingut un interés afegit, ja que s’ha pogut veure a les noves incorporacions d’ambdós equips disputar el seu primer partit oficial amb les seves noves samarretes. En aquest sentit, els dos noms més destacats han estat els d‘Erling Haaland, davanter centre del Manchester City, i Darwin Núñez, davanter uruguaià que ha fitxat pel Liverpool després del seu pas pel Benfica.

La crònica del Liverpool – Manchester City

Encara es nota que estem en plena pretemporada, puix tots dos equips han sortit al terreny de joc amb menys força del que estem acostumats a veure’ls. I és que la primera part ha estat molt més posicional i de buscar, amb certa discreció, les profunditats dels extrems, però sense arriscar de més. Precisament el primer gol del partit ha arribat en una acció on el Liverpool ha anat removent la pilota d’una banda a l’altre de l’àrea. Thiago Alcántara ha enviat una pilota a Salah, que ha controlat l’esfèric per entregar-lo a Trent Alexander-Arnold, que no s’ho ha pensat dos cops, i ha xutat amb l’interior del peu des de fora de l’àrea per posar una rosca que ha fet imparable la rematada del lateral dret anglès (1-0).

El resultat s’ha mantingut favorable al Liverpool fins a la segona part. I és que ha estat a partir del minut 60′ de joc que no hem vist més cares noves a part de la de Haaland al terreny de joc qui, per cert, només ha tingut un parell d’oportunitats per marcar fins a aquell moment. Klopp ha decidit incorporar al terreny de joc a Darwin Núñez i el City ha fet que el nou atacant argentí, Julián Álvarez, entrés al partit per disputar els seus primers minuts oficials. Tots dos han estat futbolistes claus que han marcat els seus primers gols amb els seus nous equips.

Primer ha marcat Julián Álvarez, l’exdavanter del River Plate ha recollit un refús d’una primera rematada de Foden que no ha dubtat en xutar amb potència i enviar la pilota fins al fons de la porteria que defensava Adrián. No obstant això, el Liverpool, no ha desistit i Darwin Núñez ha estat l’heroi pels de Klopp. Primer ha forçat un penal que ha convertit Salah posant de nou per davant al club vermell i després, el mateix Darwin Núñez, ha fet el tercer en el temps afegit per acabar amb les opcions del City d’empatar el partit i enviar-lo a la tanda de penals (3-1).