Món Esport
El passional discurs de Guardiola als jugadors del City que s’ha fet viral

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, és conegut per molts aspectes en matèria futbolística. El català és un dels tècnics que més títols ha guanyat, és un dels pocs homes en haver guanyat la UEFA Champions League com a jugador i com a dirigent, ha deixat exhibicions per al record com el 5-0 al Madrid al Camp Nou i el 2-6 al mateix rival en el Santiago Bernabéu, ha estat l’autor del millor Barça de la història i alhora un dels millors equips de tots i ha reinventat el Bayern de Munic i tot un City en una lliga que fins fa pocs anys no entenia el joc de possessió.

Totes aquestes i moltes altres fites les ha assolit amb un denominador comú: aconseguint que els seus jugadors estimin la pilota i la tractin bé. Sempre ha buscat que els seus futbolistes tinguin aquesta capacitat, però a més els ha convençut perquè ho facin d’aquesta manera. Ho va fer amb Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Leo Messi, amb Toni Kroos, Joshua Kimmich i Thomas Müller i ara amb Kevin de Bruyne, Ilkay Gündogan, Bernardo Silva i companyia.

Són jugadors molt habilidosos, però el de Santpedor és conscient que a més cal motivar-los perquè treguin el millor d’ells mateixos en els partits importants. A més, aquest estiu l’entitat britànica ha fet un cop sobre la taula en el mercat de fitxatges i per tant a Europa, ja que ha incorporat Erling Haaland, el jugador que està cridat a marcar una època en el futbol juntament amb Kylian Mbappé.

El passional discurs de Guardiola

Conscient de tot plegat, ha fet un discurs durant un entrenament als seus jugadors, que el City ha compartit a les seves xarxes socials. Un discurs molt passional, que destaca pel sentiment que imprimeix l’extècnic blaugrana. L’ha iniciat reivindicant que “alguns equips no volen jugar amb la pilota. Guanyarem a Anfield [estadi del Liverpool] perquè nosaltres sí que la volem. Quan anem a Stamford Bridge [estadi del Chelsea], voldrem la pilota. Kanté correrà darrere de la pilota”.

El català ha prosseguit deixant clar que el futbol és un esport en el qual es juga “onze contra onze”, i tot recalcant que els equips als quals ha fet al·lusió “són molt bons”. “I aquest és el desafiament”, ha afegit, tot reconeixent que “això és maco. Provar-nos contra ells. Ens provarem. Ets bo? D’acord, doncs estic aquí”. Un discurs que ha adoptat un to fins i tot teatral, ja que ha parlat en primera persona perquè els jugadors se sentin identificats amb el que estava dient.

“Sou bons. Ells corren molt perquè vosaltres jugueu amb la pilota. Odio moltíssim quan no jugueu amb la pilota. Ho odio, i és que entrenem cada dia per fer això”, ha reivindicat, abans de reconèixer que “teniu dret a perdre. Teniu dret a qualsevol cosa. Però vull la pilota”. Unes paraules que reafirmen que ell és qui més gana té en l’equip, i que la vol encomanar als seus jugadors per tornar a fer una gran temporada o fins i tot millorar l’anterior, en la qual van guanyar una Premier League estratosfèrica i van caure a les semifinals de la Champions, contra el Madrid.



Més notícies
Joan Laporta, Juan Carlos Unzué i Pep Guardiola | FC Barcelona
El divertit enfrontament entre Guardiola i Laporta davant d’Unzué
Notícia: El divertit enfrontament entre Guardiola i Laporta davant d’Unzué
Comparteix
El Barça i el Manchester City han presentat un partit amistós per lluitar contra l'ELA
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Pep Guardiola tornarà a les banquetes del Camp Nou aquest estiu
Notícia: Pep Guardiola tornarà a les banquetes del Camp Nou aquest estiu
Comparteix
Guardiola jugarà un amistós contra el Barça el 24 d'agost
Erling Haaland, jugador del Manchester City | Manchester City
Haaland explica per què ha triat el Manchester City de Guardiola
Notícia: Haaland explica per què ha triat el Manchester City de Guardiola
Comparteix
L'estrella noruega ha estat presentada oficialment a l'equip 'sky blue'
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Notícia: Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Comparteix
L'entrenador del Manchester City ha llançat un petit dard enverinat al seu amic: "S'ha d'assumir un perfil més baix"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa