Món Esport
El patiment del Xakhtar pels atacs russos abans de ‘rebre’ el Madrid
agraph -->

El Xakhtar Donetsk és un dels molts clubs de futbol ucraïnesos que estan patint les conseqüències de la sanguinària invasió que la Federació Russa ha estat perpetrant ininterrompudament des de principis de l’any 2022. De fet, aquest conjunt fa molts anys que n’és una víctima. Com que la seva seu és la ciutat de Donetsk i aquesta va ser presa pel país que dirigeix Vladímir Putin l’any 2014, des de llavors han jugat els seus partits fora de la seva terra.

Els darrers vuit anys ho venien fent a l’Estadi Olímpic de Kíiv, escenari de la final de la UEFA Champions League de 2018 que el Reial Madrid va guanyar al Liverpool o de la final de l’Eurocopa de 2012 que la selecció espanyola es va endur contra la italiana. Però ara, per les normes que estableix la UEFA, han de jugar fora del país les competicions continentals. Per tant, com han fet anteriorment, aquesta setmana jugaran com a locals a la màxima competició continental a la capital polonesa, Varsòvia.

El partit contra el Madrid, molt important per al Xakhtar

És un partit cabdal, ja que és ni més ni menys que contra el Reial Madrid. En termes mediàtics és molt important, pel fet que jugaran contra el campió i el rei d’Europa. Però a efectes competitius també serà un xoc vital. Els del croat Igor Jovicevic ocupen la segona plaça del grup F, amb quatre punts, per damunt del Leipzig i del Celtic. Per tant, el fet de treure un bon resultat contra un Madrid amb nou punts de nou, ja virtualment a la següent ronda i amb el clàssic a l’horitzó seria clau.

El missatge dolorós del Xakhtar a Twitter

Malgrat això, aquest dilluns, a través del seu compte oficial de Twitter, el club ha emès un missatge molt dolorós. Amb motiu del llançament de míssils que ha fet el govern rus a ciutats com Kíiv o Leòpolis, el Xakhtar ha expressat que “és molt difícil pensar en el partit de la UCL contra el Reial Madrid quan el nostre país està en perill”, abans d’enviar un missatge d’esperança al seu poble: “Força, Ucraïna!”.

El partit es jugarà en una seu neutral: a Polònia

El partit es disputarà, concretament, a l’Estadi de l’Exèrcit Polonès, pertanyent al Lègia de Varsòvia, situat a la capital polonesa, i a deu hores en cotxe de Kíiv. I es disputarà tot just dies després del darrer precedent entre madrilenys i ucraïnesos. Al Santiago Bernabéu, el conjunt de Carlo Ancelotti es va imposar per 2-1.

Malgrat que els locals van tenir diverses ocasions en la primera meitat, els visitants van escurçar distàncies i van tenir l’empat a prop. Al final, van fer una pinya, futbolistes i cos tècnic, a la gespa, mentre el públic els ovacionava, conscient del patiment que han tingut i que tenen últimament.

La confessió de Jovicevic, entrenador del Xakhtar

Recentment, en una roda de premsa, l’esmentat Jovicevic ha explicat com viuen els seus homes la situació i, en especial, el desplaçament obligat a Varsòvia per jugar la competició europea: “La fatiga és alta pel viatge amb autobús a Varsòvia. No tens gairebé dies lliures. La preparació no és la mateixa que tenen els altres, però hem de ser forts i mostrar al món que som joves, però amb ambició. És una situació cruel, no és només futbol, parlem de la vida. Necessitem ajuda per acabar amb aquesta guerra”.

A més, sobre l’estat d’ànim de la plantilla, ha afegit que “a vegades no cal dir gaire, amb un copet a l’esquena o una mirada estem units. Estem tots junts en aquesta desgràcia. Els jugadors tenen la seva família allà, els he vist capcots per esmorzar, però ens hem de motivar. Haurem de trobar les forces per superar-lo, perquè quan comenci el partit, per desgràcia, ningú se’n recordarà de la gent. Això és el futbol”.



Més notícies
Els jugadors del Xakhtar Donestk i el Metalist Kharkiv durant l'homenatge a les víctimes de la guerra celebrat a la prèvia al primer partit després de la represa de la Premier League ucraïnesa | Europa Press
La lliga d’Ucraïna torna entre míssils i búnquers
Notícia: La lliga d’Ucraïna torna entre míssils i búnquers
Comparteix
Cop d'orgull de l'Associació Ucraïnesa de Futbol del país, que, això sí, ha establert una sèrie de condicions extremes
Andriy Shevchenko, exjugador ucrainès, i Robert Lewandowski, jugador polonès del Futbol Club Barcelona | @lewy_official
L’admirable homenatge que farà Lewandowski a Ucraïna
Notícia: L’admirable homenatge que farà Lewandowski a Ucraïna
Comparteix
El polonès s'ha reunit aquest dimarts amb el mític exdavanter ucraïnès Shevchenko
El president de la FPF, Fernando Gomes, i el president de la RFEF, Luis Rubiales | Europa Press
Espanya i Portugal inclouen Ucraïna a la candidatura del Mundial de 2030
Notícia: Espanya i Portugal inclouen Ucraïna a la candidatura del Mundial de 2030
Comparteix
Prenen, per tant, una decisió inesperada i gens habitual per qüestions geogràfiques
Roman Abramovich, actual propietari del Chelsea | Europa Press
El Chelsea canvia de propietari a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: El Chelsea canvia de propietari a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
Abramovich vendrà el Chelsea per uns 5.000 milions d'Euros a l'americà Tod Boehly

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa