Món Esport
Espanya i Portugal inclouen Ucraïna a la candidatura del Mundial de 2030

Espanya i Portugal han inclòs Ucraïna a la candidatura del Mundial de 2030. Així ho ha anunciat la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), tot justificant que “el projecte vol llençar a la societat un missatge d’esperança a partir del poder transformador del futbol”. La candidatura, que deixarà de ser ibèrica del tot i que tindrà una composició gens habitual, de moment competeix amb la de la CONMEBOL, formada per Argentina, Xile, Uruguai i Paraguai, i la del Marroc (en solitari).

La RFEF ha comunicat aquesta decisió a través de les seves xarxes socials. Allà, ha emès un comunicat al qual ha explicat més a fons la decisió. Allà, ha expressat que, “juntament a la Federació Portuguesa de Futbol (FPF), han incorporat l’Associació Ucraïnesa de Futbol (UAF) a la Candidatura Ibèrica per organitzar el Mundial del 2030”, tot celebrant que “la proposta compta amb el suport incondicional de la UEFA en un projecte global i transformador del futbol europeu en una situació excepcional”.

A continuació, han remarcat que “Luis Rubiales i Fernando Gomes, màxims dirigents de la RFEF i de la FPF, entenen que no hi ha res millor que un Mundial de futbol per transmetre amb força un missatge que serveixi de font d’inspiració en el futur“, si bé totes dues federacions prendran part del tan polèmic Mundial de Qatar i van fer el mateix a la cita de Rússia de 2018, en un país que precisament ha colpejat Ucraïna especialment des de 2014, si bé amb més intensitat des de febrer d’enguany.

“Amb el màxim suport de la UEFA, la Candidatura Ibèrica incorpora la federació que presideix Andriy Pavelko per tal d’allargar ponts i projectar un missatge d’unitat, solidaritat i generositat per part de tot el futbol europeu. La candidatura reforça els vincles amb Europa generant esperança i dotant eines de reconstrucció al poble ucraïnès, que ha expressat el seu orgull i gratitud per participar en aquest projecte”, ha continuat puntualitzant el comunicat.

Un comunicat que s’ha conclòs assegurant que “la Comissió Coordinadora del Mundial 2030, que dirigeix ​​Antonio Laranjo, ja treballa amb la participació d’Ucraïna, que incorporarà properament els membres de la seva delegació. L’arribada ucraïnesa no altera el full de ruta establert: Espanya manté les onze seus i Portugal seguirà amb tres. La candidatura d’Espanya, Portugal i Ucraïna compta amb el vistiplau tant del Govern com de la Prefectura de l’Estat; i complirà tots els terminis previstos de lliurament d’acord amb el quadern d’encàrrecs de la FIFA. Confiem que la família del futbol mundial abraci i doni suport aquesta iniciativa”.

Un Mundial en tres països, per segon cop?

Mentre que Espanya ja va albergar un Mundial (el de 1982), ni Portugal ni Ucraïna ho han fet mai i, per tant, seria el seu primer cop. A més, seria el segon cop que el torneig més important de futbol del món es disputa en els territoris de tres països. La primera edició serà tot just abans, en l’edició de 2026, amb els Estats Units, Mèxic i Canadà com a amfitrions.

Fins ara, només hi ha hagut un cop en el qual el Mundial ha tingut dos països com a seu: el Mundial de 2002, a Corea del Sud i el Japó. Una fórmula, doncs, cada vegada més habitual, tot i que sempre respecta la geografia. La d’Espanya, Portugal i Ucraïna, doncs, seria la primera excepció que confirma la regla.



Més notícies
Carles Puyol aixeca la Copa del Món | FIFA
Catalunya, més a prop d’albergar part del Mundial de futbol del 2030
Notícia: Catalunya, més a prop d’albergar part del Mundial de futbol del 2030
Comparteix
Després que es retirés la candidatura britànica i irlandesa, la d'Espanya i Portugal és ara l'única oficial
Espanya i Portugal impulsen una candidatura conjunta per organitzar el Mundial del 2030
Notícia: Espanya i Portugal impulsen una candidatura conjunta per organitzar el Mundial del 2030
Comparteix
Les seves Federacions de Futbol signen, a més, un conveni de col·laboració per al desenvolupament de l’esport en ambdós països
Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press
El tiet de Rubiales l’acusa d’haver pagat orgies amb diners de la Federació
Notícia: El tiet de Rubiales l’acusa d’haver pagat orgies amb diners de la Federació
Comparteix
Juan Rubiales, també excap de Gabinet del president de la RFEF, destapa dos casos de corrupció escandalosos
Luis Rubiales, president de la RFEF, i Pedro Sánchez, president d'Espanya, dialoguen a La Moncloa l'any 2018 | Europa Press
Surt a la llum una amenaça escandalosa de Rubiales a Pedro Sánchez
Notícia: Surt a la llum una amenaça escandalosa de Rubiales a Pedro Sánchez
Comparteix
El president de la RFEF va advertir el d'Espanya que deixaria el país sense opcions d'albergar un Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa