Món Esport
Catalunya, més a prop d’albergar part del Mundial de futbol del 2030

Catalunya ho podria tornar a fer. Catalunya podria tornar a albergar bona part d’un Mundial de futbol masculí. En aquest cas, el de l’any 2030. Després de la renúncia de presentar-s’hi per part de la candidatura del Regne Unit i la República d’Irlanda, que se centraran en l’Eurocopa de dos anys abans, la d’Espanya i Portugal té la via lliure per aconseguir-ho, en tant que, a hores d’ara, és l’única oficial. El territori català, doncs, podria oferir a la seva població, a finals de la dècada, diversos partits de la millor competició del món, mig segle després d’haver-ho fet per darrera vegada.

Va ser l’any 1982 quan es va donar aquesta fita. La FIFA va atorgar l’organització del Mundial de llavors a Espanya. I, dels 52 partits, vuit se’n van disputar a Barcelona. Cinc al Camp Nou, i tres a l’estadi de Sarrià. Els catalans i les catalanes afortunats d’haver viscut allò van presenciar, entre d’altres, una derrota de l’Argentina de Diego Armando Maradona en l’estrena de la selecció sud-americana en aquell certamen i del Pelusa en la competició, contra Bèlgica; les victòries d’Itàlia, campiona a la postre, sobre la mateixa Argentina i el Brasil o un superclàssic entre l’albiceleste i la canarinha.

Per tant, Catalunya haurà d’esperar només dos anys per saber el veredicte del màxim organisme del futbol internacional. Serà l’any 2024 quan la FIFA organitzarà un congrés per decidir-ho. Per tant, la majoria de nacions d’arreu del món tenen aquest temps per competir amb la candidatura ibèrica. Les úniques que no ho podran fer seran les nord-americanes, en tant que l’anterior Mundial, el de 2026, es disputarà allà i les regles no permeten que es facin dos de seguits en un mateix continent. L’Argentina, l’Uruguai, Xile i el Paraguai podrien conformar una quàdruple candidatura, malgrat que encara no ho han fet oficial. I el Marroc està en la mateixa tessitura.

Més enllà de la bona notícia d’albergar un esdeveniment d’aquestes dimensions al país, aquest obligaria la Reial Federació Espanyola de Futbol a remodelar i per tant modernitzar els estadis als quals es jugarien els, previsiblement, vuitanta partits. En aquest sentit, caldria veure si el Camp Nou mutaria o si romandria com el Futbol Club Barcelona preveu que estarà l’estadi de Les Corts els propers anys amb el seu pla. A més, i d’altra banda, albergar una Copa del Món també comportaria rebre importants ingressos econòmics, en termes d’hostaleria, restauració o marxandatge.

Barcelona, doncs, seria la seu d’una bona part del certamen. Allà s’hi jugarien partits importants, si bé la final, tenint en compte el que va succeir l’any 1982 i el que ha passat en altres competicions esportives com ara el Mundial 2014 de bàsquet masculí, es disputaria a Madrid, en un estadi Santiago Bernabeu que també estarà remodelat.



Més notícies
Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press
El lamentable discurs racista del president de la FIFA
Notícia: El lamentable discurs racista del president de la FIFA
Comparteix
La FIFA torna a ficar la pota en matèria de drets humans, amb unes paraules inadmissibles de Gianni Infantino
Leo Messi, futbolista del PSG, i Cristiano Ronaldo, del Manchester United, podrien jugar junts la temporada vinent a les ordres de Zinedine Zidane | Europa Press
Messi i Cristiano Ronaldo podrien compartir equip la temporada vinent
Notícia: Messi i Cristiano Ronaldo podrien compartir equip la temporada vinent
Comparteix
Zinedine Zidane apunta a la banqueta del PSG i podria traçar una davantera de fantasia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 07, 2022 | 19:50
    Gonzalo febrer 07, 2022 | 19:50
    Si es una candidatura compartida, la inauguración será en Portugal, y la final en España. Y ya sabes dónde se jugara. Como mucho, Bcn albergaria una de las dos semifinales. La otra semifinal, lógicamente, en Portugal. Cuartos de final la misma regla. Dos en España y dos en Portugal. Con Sevilla y Valencia como principales candidatas.
  2. Icona del comentari de: Catalunya //*// a febrer 08, 2022 | 10:10
    Catalunya //*// febrer 08, 2022 | 10:10
    Tinc dues seleccions: Catalunya i qualsevol que jugui contra Espanya... Per altra banda, MUNIDAL a Barcelona... no gràcies!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa