Món Esport
El lamentable discurs racista del president de la FIFA

La FIFA segueix donant de què parlar en termes de manca de consciència i de drets humans. A la seva llarga de ficades de pota, el seu actual president, Gianni Infantino, n’acaba de muntar una ben grossa. I és que en mig del debat que l’associació mateixa ha instaurat sobre si deixar de celebrar mundials masculins de futbol cada quatre anys per passar a fer-ho cada dos, el suís ha defensat que cal celebrar més certàmens “per incloure el món sencer” i així “donar esperança als africans perquè no hagin de creuar el Mediterrani per tenir una vida digna. O el més probable, que morin al mar”.

Ho ha fet davant el Consell Europeu, i sense cap àpex de vergonya. Després, ha seguit declarant que “hem de donar oportunitats i dignitat, no donant caritat sinó permetent que la resta del món també hi participi. Potser un Mundial cada dos anys no és la resposta, ho podem debatre. Vam començar el procés amb un 88% de vots a favor en el Congrés de la FIFA”. Aquesta proposta, doncs, encara no està ni de bon tros decidida. En cas d’aprovar-se, entraria en vigència a partir del Mundial de l’any 2026 a Nord-amèrica. Entre els adeptes de la idea hi és Ronaldo Nazario, que creu que els quatre anys que transcorren entre mundials són “massa temps”.

La frase malintencionada que ha transmès avui la FIFA a través del seu màxim representant forma part del museu dels horrors del màxim organisme internacional del futbol. A aquest museu també hi ha l’organització d’un Mundial al Qatar, i per tant a un païs amb nuls drets humans per a les dones; la mort de molts obrers com a conseqüència de les pèssimes condicions laborals que tenien mentre treballaven en la construcció dels estadis del mateix mundial, la decisió de celebrar un Mundial a un país també homòfob com és Rússia i que per tant cap aficionat ni aficionada pogués entrar als estadis amb banderes o símbols LGTBI; la corrupció per part de membres de l’organisme, entre ells el seu anterior president, Joseph Blatter, en haver estat comprats per Rússia i Qatar a canvi de designar aquests països com a organitzadors; o, temps enrere, la designació de l’Argentina com a organitzadora del Mundial de 1978 tot i la sanguinària i repressiva dictadura que hi havia en aquell moment al país sud-americà.Més notícies
Lluís Cortés, amb Alèxia Putellas | Europa Press

Indignació al Barça després de la vergonyosa gala de la FIFA amb el femení

Notícia: Indignació al Barça després de la vergonyosa gala de la FIFA amb el femení
Comparteix
Xavi Budó, director de les seccions esportives del club, ho considera "injustificable"
Notícia: Indignació al Barça després de la vergonyosa gala de la FIFA amb el femení - Mobile
Logotip de la FIFA en la seva seu a Suïssa | EFE

La FIFA vol que el Mundial es jugui cada dos anys

Notícia: La FIFA vol que el Mundial es jugui cada dos anys
Comparteix
Així ho ha exposat Gianni Infantino durant el 71è congrés de l’assosiació
Notícia: La FIFA vol que el Mundial es jugui cada dos anys - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ton c. a gener 26, 2022 | 18:20
  ton c. gener 26, 2022 | 18:20
  aquest home se´l hauría de destituír FULMINANTMENT, tot i que ja sabem que no pasarà, per demostrar la cara mes fosca de l´esport.
 2. Icona del comentari de: v a gener 26, 2022 | 18:24
  v gener 26, 2022 | 18:24
  La frase és desafortunada i tendenciosa, però no hi veig el racisme.
 3. Icona del comentari de: Ramon a gener 26, 2022 | 19:11
  Ramon gener 26, 2022 | 19:11
  Un altre que ha viscut molt be. A ell li faria creuar el Mediterrani, amb una piragua i amunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa