Món Esport
Espanya i Portugal impulsen una candidatura conjunta per organitzar el Mundial del 2030
  • CA

La Federació Espanyola de Futbol i la Federació Portuguesa han signat un acord per impulsar una candidatura conjunta per organitzar el Mundial del 2030. L’acord en qüestió, així com un conveni de col·laboració per al desenvolupament del futbol en ambdós països, ha estat signat a Lisboa pel president de l’RFEF, Luis Rubiales, i el seu homòleg de Portugal, Fernando Gomes, ambdós vicepresidents de la UEFA.

Espanya i Portugal, que ja van presentar la seva candidatura al Mundial del 2018 i la van perdre contra Rússia, tornen a la càrrega per a una cita que se celebrarà d’aquí a deu anys. Abans es disputaran les Copes del Món a Qatar (2022) i Mèxic, els Estats Units i el Canadà (2026). L’acord, signat aquest dimecres abans del partit entre les seleccions, servirà per “impulsar la candidatura conjunta de cara a l’organització del Mundial del 2030 i establir estratègies per a la projecció internacional d’ambdues federacions i països“.

“Aquest pacte significa un pas important per aquest projecte comú de Federacions, però també per als països. El futbol, l’esport, és una eina magnífica per injectar força i voluntat de superació en aquests moments d’extrema dificultat”, ha declarat Rubiales, que també ha assegurat que “poques coses poden generar més il·lusió que l’oportunitat d’organitzar un Mundial i no se’ns ocorre un company millor que Portugal”. Així, ambdós organismes “compartiran experiències en l’àmbit tècnic, promouran i enfortiran la integritat i fomentaran la formació de capital humà”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa