Món Esport
El Chelsea canvia de propietari a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna

S’anuncia l’acord per la venda del Chelsea. Per fi els aficionats de l’equip de Londres reben bones notícies respecte a la venda del seu equip, el nou comprador serà Todd Boehly. Segons un comunicat oficial distribuït pels canals oficials del Chelsea FC, el rus Roman Abramovich, propietari actual de l’equip de futbol de Londres, confirma que s’ha arribat a un acord per la venda del club de Stamford Bridge a un nou grup de propietaris anomenat Boehly Group, encapçalat per Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter i Hansjoerg Wyss. La venda del club anglès acabarà rondant els 5.000 milions d’euros mentre que encara queda l’aprovació dels tràmits per part del govern britànic i la Premier League.

On es destinarà el Chelsea els 5.000 milions de la venda?

Respecte a la inversió total que es realitzarà, el comunicat inclou que 2.500 milions de lliures esterlines utilitzades per comprar les accions del club històric que pertany al “Big 6” d’Anglaterra, acabaran dipositant-se en un nou compte bancari congelat al Regne Unit, amb la finalitat de donar el cent per cent dels diners a causes benèfiques tal com va dir en el seu moment Roman Abramovich. No obstant això, el govern del Regne Unit haurà d’aprovar que aquests ingressos es puguin transferir des d’un compte bancari congelat d’aquest país després de bloquejar totes les operacions econòmiques fetes per Abramovich des de l’inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Els nous propietaris estan disposats a invertir 1.750 milions de lliures en tot el Club on també pretenen implementar millores a l’equip femení de futbol i Kingsmeadow, reformes necessàries a Stamford Bridge, l’acadèmia del Chelsea i el finançament de la Fundació Chelsea.

Els mal de caps dels aficionats del Chelsea per Abramovich

Després de tota la incertesa viscuda per part dels aficionats del Chelsea en aquestes darreres setmanes, on el Club va arribar a no poder vendre entrades a conseqüència de la mà dura del govern britànic sobre l’oligarca rus, en ser una de les maneres que el club generés ingressos i per tant, quedava prohibida. Aparentment, sembla que tot acabarà solucionant-se de manera ràpida. S’espera que aquesta operació acabi tancant-se a finals d’aquest mes després de supervisar totes les necessitats i tràmits que s’han de realitzar.

A més a més, l’acord arriba en bon moment, ja que les llicències especials amb les quals opera el club després de les sancions a Abramovich caduquen el 31 de maig, fet que provoca una gran necessitat de tancar la venda del club “blue” com més aviat millor, sinó l’equip pateix el risc de quedar expulsat de la màxima competició de futbol anglesa.

El futur d’Azpilicueta i Marcos Alonso

Un cop quedi completament enllestida l’operació de la venda del club, jugadors com César Azpilicueta o Marcos Alonso quedaran lliures per poder negociar les seves sortides. Tots dos jugadors han rebut l’interès del Futbol Club Barcelona per ells, estan esperant l’arribada d’un nou propietari per poder reactivar les seves sortides. A més a més, cal recordar que el Barça ja té tancada la incorporació del danès Andreas Christensen per la temporada vinent com a agent lliure i que fins i tot es va reunir amb l’agent d’Antonio Rüdiger a Barcelona fa poques setmanes. Així doncs, el Barça ha estat un dels principals interessats en poder pescar noves peces per la defensa de l’equip de Tuchel de cara a la temporada 2022/23, que també reforçarà amb la incorporació al mig del camp del jugador internacional per Costa de Marfil que milita a Milà Franck Kessié. El Barça de Xavi comença a agafar forma i podria arribar a incorporar dos jugadors experimentats més en els darrers mesos.



Més notícies
Abramóvitx, amb la Champions del Chelsea | Europa Press
El Chelsea, a prop del col·lapse per la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: El Chelsea, a prop del col·lapse per la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
El govern britànic ha impedit a Roman Abramóvitx la venda del club i li ha imposat sanciones molt dures
César Azpilicueta, jugador del Chelsea | Europa Press
El Chelsea rebenta els plans del Barça
Notícia: El Chelsea rebenta els plans del Barça
Comparteix
El club londinenc ha executat una clàusula per renovar automàticament César Azpilicueta, objectiu de l'entitat blaugrana
Roman Abramóvitx, en arxiu | Europa Press
Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Notícia: Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Comparteix
El fins ara propietari del club anglès és una figura pròxima a Putin, però s'ha posicionat a favor de la pau
Roman Abramovich, propietari del Chelsea entre 2003 i 2022 | Europa Press
La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Notícia: La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Comparteix
Roman Abramovich abandona la direcció del club londinenc vint anys després d'adquirir-la

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa