Món Esport
El Chelsea, a prop del col·lapse per la invasió de Rússia a Ucraïna

El Chelsea Football Club podria perdre tota la seva grandesa després de la invasió de Rússia a Ucraïna. El seu propietari, Roman Abramóvitx, va posar el club en venda quan va esclatar la guerra i, malgrat que alguns inversors ja havien mostrat el seu interès, el govern britànic ha impedit aquesta possibilitat per llei. L’executiu a Londres ha dut a terme una sèrie de mesures per castigar els oligarques russos amb propietats al Regne Unit a causa de la seva estreta relació amb Vladimir Putin. Abramóvitx no només ha vist com aquesta decisió l’impactava de ple, sinó que com a conseqüència el Chelsea ho pot passar molt malament.

Les dures sancions del govern britànic a Roman Abramóvitx

Més enllà d’impedir la venda del club, el govern britànic també li ha bloquejat els seus actius al Regne Unit, així que Abramóvitx no pot fer pràcticament res amb el Chelsea. No podrà ni renovar, ni vendre, ni fitxar jugadors, de la mateixa manera que no podrà vendre entrades o abonaments a partir d’ara. El club continuarà tenint els ingressos dels drets televisius, entre altres coses, però no podrà utilitzar aquests diners, que quedaran congelats. Les úniques operacions econòmiques que es permetran seran el pagament dels sous dels treballadors del Chelsea, de les factures i dels impostos.

El vigent campió d’Europa, tocat i gairebé enfonsat

I això com afecta l’equip de futbol? Doncs de forma brutal, perquè tots els jugadors que acaben contracte el pròxim estiu marxaran passi el que passi. És el cas d’Andreas Christensen i César Azpilicueta, que probablement aniran al Futbol Club Barcelona, d’Antonio Rüdiger i de Charly Musonda. Els tres primers són defenses centrals, així que el Chelsea es quedarà sense bona part del seu eix defensiu, el qual tampoc no podrà recanviar, ja que no tindrà la capacitat d’incorporar nous futbolistes. L’única opció que té l’equip de no sortir tan mal parat és que la guerra acabi aviat i que aquestes sancions siguin revocades, però aquesta possibilitat no sembla gens probable al dia d’avui.



Més notícies
Roman Abramovich, propietari del Chelsea entre 2003 i 2022 | Europa Press
La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Notícia: La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Comparteix
Roman Abramovich abandona la direcció del club londinenc vint anys després d'adquirir-la
Roman Abramóvitx, en arxiu | Europa Press
Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Notícia: Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Comparteix
El fins ara propietari del club anglès és una figura pròxima a Putin, però s'ha posicionat a favor de la pau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa