Món Esport
La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea

El conflicte entre Rússia i Ucraïna que s’ha agreujat la darrera setmana arran la invasió russa al seu país veí s’està saldant amb un munt de conseqüències. La més greu i preocupant és, òbviament, la xifra de persones ferides i de víctimes mortals a conseqüència dels atacs de l’exèrcit rus. Ja són més de 350 morts i 2.000 persones ferides. Després, n’hi està havent moltes en termes econòmics o culturals. I en esportius. Si associacions com la FIFA, la UEFA o l’Eurolliga hi estan intervenint molt durament, ara, el propietari del Chelsea està en problemes i, per això, ha posat el club a la venda.

Aquest és el rus Roman Abramovich. La seva nacionalitat ja el podia comprometre, si bé un munt de personatges públics russos s’han posicionat contra el que està perpetrant el govern del seu país, dirigit per Vladimir Putin. Però de fet, la vinculació i bona relació d’Abramovich amb el president rus, segons diversos mitjans, hauria desencadenat que el primer decidís fer una passa al costat i delegar les regnes de l’equip blue.

I és que la setmana passada va emetre un comunicat al qual anunciava que “delego a la fundació benèfica del Chelsea l’administració i la cura del club”. A més, segons va informar el diari britànic The Sun, “és poc probable que es permeti a Abramovich tornar a viure a la Gran Bretanya”.

Ja hi ha pretendents

En aquest escenari, i després de dues dècades de regnat d’Abramovich (entre l’any 2003 i el 2022) en l’equip campió d’Europa un altre multimilionari podria comprar el club i dirigir-lo. Aquest és el suís Hansjörg Wyss, que compta amb una fortuna superior als 4.000 milions d’euros.

Wyss ha explicat al diari suís Blick que “Abramovich està intentant vendre els seus actius a Anglaterra i també vol desfer-se ràpidament del Chelsea. Dimarts, tres persones i jo hem rebut una oferta per comprar el club. Ara he d’esperar quatre o cinc dies. Abramovich demana massa, i el Chelsea li deu uns 2.000 milions, però ara no tenen diners per pagar-ho tot”.

Abramovich va adquirir la propietat del Chelsea l’any 2003. En aquell moment, l’equip londinenc només havia guanyat una lliga anglesa, l’any 1955. A partir, però, de l’entrada del magnat rus, l’equip ha guanyat 18 títols, entre els quals destaquen cinc Premier League (els anys 2005, 2006, 2010, 2015 i 2017) i dues Champions League (els anys 2012 i 2021).



Més notícies
Imatge dels bombardejos russos a Ucraïna | Europa Press
Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya diu "no a la guerra" en un manifest
Yuriy Vernydub, entrenador del Sheriff Tiraspol | Europa Press
L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Notícia: L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Comparteix
El tècnic ucraïnès Yuriy Vernydub interromp el seu periple al Sheriff Tiraspol per defensar la seva pàtria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa