Món Esport
Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), presidida per Gerard Esteva, ha redactat un manifest en nom de tot l’esport català per posicionar-se en contra de la invasió de l’exèrcit rus a Ucraïna. El text, titulat “L’esport català diu NO a la guerra. L’esport català, per la pau”, defensa que les guerres són contràries als “valors i fonaments olímpics”, de la mateixa manera que ha esgrimit el Comitè Olímpic Internacional (COI) durant els darrers dies. A més a més, informa d’una campanya per recollir material que pugui ser d’ajuda per a la ciutadania ucraïnesa a les seus de les federacions i clubs esportius de Catalunya. La UFEC també s’implica activament en l’acollida de refugiats d’aquesta guerra.

El manifest de la UFEC

“Davant l’actual agressió militar decidida pel president de la Federació Russa contra l’estat sobirà i la població ucraïnesa, contravenint els pilars bàsics del dret internacional i el seu greu i dramàtic  impacte en la vida de la població civil fruit d’atacs indiscriminats prohibits pel dret humanitari; la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, en nom de l’esport català, volem manifestar que: 

• Rebutgem aquesta agressió i ens posicionem a favor de la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la pau. 

• La nostra solidaritat és amb la ciutadania d’Ucraïna i amb les víctimes d’aquesta i de totes les altres guerres actives arreu. També amb les persones que han hagut d’abandonar casa seva i als seus éssers estimats i buscar refugi en altres països. 

• Apel·lem a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania d’acord amb els valors i fonaments olímpics.

• Donem suport i ens sumem a les accions preses pel conjunt del sector esportiu en l’àmbit internacional, que de forma exemplar ha estat capdavanter en reaccionar i defensar la pau i la dignitat humana de la ciutadania d’Ucraïna. 

Per implicar-nos activament en la resolució de l’actual confrontació i en la defensa de les persones, les federacions esportives de Catalunya i clubs que s’hi adhereixen s’habilitaran com a punts per una recollida massiva de medicaments, bolquers, roba d’abrigar, mantes i aliments de primera necessitat. 

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya està coordinant accions amb les entitats esportives homòlogues de l’àmbit internacional per procurar l’acollida i salvaguarda dels i les esportistes ucraïneses i les seves famílies. 

Reivindiquem l’esperit olímpic com a guia dels valors de solidaritat, fraternitat, igualtat, respecte i  pau; pilars fonamentals en el món de l’esport que avui més que mai han de tornar a prevaldre per evitar emmarcar-se en interessos individuals per sobre del bé de la ciutadania i la humanitat.”



Més notícies
Imatges dels bombardejos russos a Ucraïna | Europa Press
Tres joves esportistes ucraïnesos moren assassinats per l’exèrcit rus
Notícia: Tres joves esportistes ucraïnesos moren assassinats per l’exèrcit rus
Comparteix
Dos futbolistes i un biatleta han perdut la vida durant la invasió de Rússia a Ucraïna
Yuriy Vernydub, entrenador del Sheriff Tiraspol | Europa Press
L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Notícia: L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Comparteix
El tècnic ucraïnès Yuriy Vernydub interromp el seu periple al Sheriff Tiraspol per defensar la seva pàtria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa