Món Esport
Tres joves esportistes ucraïnesos moren assassinats per l’exèrcit rus

La invasió russa a Ucraïna continua tenint la seva afectació al món de l’esport i aquest cop ha estat més greu que mai. Tres esportistes molt joves han perdut la vida en aquest conflicte bèl·lic, segons han anunciat la FIFPRO, l’organització que representa els futbolistes a nivell internacional, i la Federació de Biatló Ucraïnesa. Per una banda, han mort els futbolistes Vitalii Sapilo, de 21 anys, i Dmitro Martinenko, de 25, mentre que la tercera defunció ha estat la del biatleta Yevhen Malyshev, de només 20 anys.

Dmitro Martinenko

Dmitro Martinenko era jugador de futbol del club regional Gostopel, un equip d’una petita ciutat de l’oest d’Ucraïna. Ha mort per l’impacte d’una bomba, juntament amb la seva mare, mentre eren a casa seva.

Vitalii Sapilo

Vitalii Sapilo formava part de les categories inferiors del Karpaty Lviv, un equip de futbol també de l’oest d’Ucraïna, que juga a la Druha Liha, és a dir, la tercera divisió ucraïnesa. Fa dues temporades, però, el Karpaty Lviv disputava la Premier League d’Ucraïna, així que es tracta d’un equip prou important que, de fet, ara és líder de la tercera divisió. Sapilo era defensa de l’equip juvenil i ha mort a la rodalia de Kíev, quan tot just acabava d’enrolar-se a l’exèrcit.

Yevhen Malyshev

La tercera mort a lamentar és la de Yevhen Malyshev, qui era considerat una promesa de l’esport ucraïnès. Era un jove biatleta de només vint anys, que ja formava part de l’equip nacional júnior ucraïnès. De la mateixa manera que Sapilo, Malyshev ha mort combatent, ja que estava efectuant el seu servei militar. De fet, va haver d’aturar la seva carrera esportiva ara fa dos anys, amb 18, ja que a Ucraïna el servei militar era obligatori des de la majoria d’edat i fins als 25 anys. Cal tenir en compte que és una mesura que va implantar el govern de Kíev després dels conflictes de Crimea de 2014.



Més notícies
Yuriy Vernydub, entrenador del Sheriff Tiraspol | Europa Press
L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Notícia: L’entrenador que va sorprendre el Bernabéu s’enrolarà a l’exèrcit ucraïnès
Comparteix
El tècnic ucraïnès Yuriy Vernydub interromp el seu periple al Sheriff Tiraspol per defensar la seva pàtria
Rokas Jokubaitis, durant el partit contra el CSKA | Europa Press
El president d’un club de bàsquet rus compara la guerra d’Ucraïna amb l’1-O
Notícia: El president d’un club de bàsquet rus compara la guerra d’Ucraïna amb l’1-O
Comparteix
Andrei Vatutin, del CSKA de Moscou, ha defensat aquesta teoria per demanar que puguin jugar els equips russos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa