Món Esport
Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea

Roman Abramóvitx, fins ara propietari del Chelsea Football Club, després de confirmar, en primera instància, que posava en venda l’entitat londinenca, ha assegurat que utilitzarà tots els diners que rebi per ajudar econòmicament les víctimes de la invasió russa a Ucraïna. Concretament, fundarà una organització benèfica per tal de fer-ho, la qual podria partir amb 3.500 milions d’euros, que és el preu en el qual s’especula que es vendrà el club. Abramóvitx, oligarca rus, és una figura pròxima a la del president Vladimir Putin, però des de l’esclat de la guerra s’ha posicionat a favor de la pau i fins i tot ha estat cridat a la taula de negociació entre Rússia i Ucraïna per pactar l’alto el foc.

El comunicat de Roman Abramóvitx

Abramóvitx ha redactat un comunicat en el qual ha explicat la seva decisió de vendre el Chelsea i és on ha anunciat aquesta decisió d’ajudar les víctimes del conflicte bèl·lic: “He donat instruccions al meu equip perquè estableixi una fundació benèfica a la qual se li donaran tots els guanys nets de la venda. La fundació serà en benefici de totes les víctimes de la guerra a Ucraïna. Això inclou proporcionar fons crítics per a les necessitats urgents i immediates de les víctimes”. En el mateix text, Abramóvitx també ha apuntat a una resolució urgent del conflicte per començar a treballar en la “recuperació a llarg termini”. El fins ara propietari del Chelsea s’ha mostrat molt afectat per haver de vendre el club i ha demanat “poder-me acomiadar de l’afició a Stamford Bridge”, tot i que les autoritats britàniques no deixen que entri al país actualment.

Els oligarques russos, crítics amb la guerra

Aquest gest pot ser determinant pel que fa a les decisions que pugui prendre Putin d’ara endavant. Abramóvitx no és el primer oligarca rus que gira l’esquena al president i demana la pau. De fet, el periodista Manel Alías, corresponsal català de TV3 a Rússia, ha assegurat en una piulada que “la reacció del poder empresarial rus a l’aventura de Putin serà un element important”. Més enllà d’Abramóvitx, oligarques com Oleg Derispaska, el Rei de l’alumini, o Alexei Mordashov, considerat l’home més ric de Rússia, també han demanat que se signi la pau de forma imminent.



Més notícies
Roman Abramovich, propietari del Chelsea entre 2003 i 2022 | Europa Press
La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Notícia: La invasió russa a Ucraïna obre una subhasta en la propietat del Chelsea
Comparteix
Roman Abramovich abandona la direcció del club londinenc vint anys després d'adquirir-la
Abramóvitx, amb la Champions del Chelsea | Europa Press
El món de l’esport inicia un boicot sense precedents contra Rússia
Notícia: El món de l’esport inicia un boicot sense precedents contra Rússia
Comparteix
Missatges de condemna, acords publicitaris trencats i vetos mai vistos abans amb tanta rapidesa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a març 03, 2022 | 15:33
    ton c. març 03, 2022 | 15:33
    algú se la creu una cosa tant rara com aquesta?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa