Món Esport
El món de l’esport inicia un boicot sense precedents contra Rússia

Qui digui que l’esport i la política són fenòmens completament independents, que vegi què està passant amb el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. La mobilització del món de l’esport ha estat immediata i ha actuat amb tanta rapidesa que es pot parlar d’un fet sense precedents. La condemna de diverses figures esportives contra els atacs que l’exèrcit rus ha llançat contra punts estratègics ucraïnesos ha estat fulgurant i, més enllà de missatges de suport, també hi ha conseqüències que van molt més enllà d’això.

Abramóvitx podria tenir l’entrada prohibida al Regne Unit

Roman Arkàdievitx Abramóvitx, multimilionari rus, és el propietari del Chelsea londinenc, un dels clubs més en forma del futbol mundial, vigent campió de la UEFA Champions League. La forta inversió d’Abramóvitx des de la dècada dels 2000 és la raó principal del seu èxit, però el Regne Unit està decidit a castigar-lo amb severitat pels seus vincles molt estrets amb Vladímir Putin, president de la Federació Russa. Segons ha informat The Sun, el govern britànic ha decidit retirar-li el visat i no deixar-lo entrar al país.

L’empresa russa Gazprom, vetada

El club alemany Schalke 04, patrocinat fins ara per l’empresa russa Gazprom, ha tallat de forma fulminant el seu contracte perquè aquesta deixi d’anunciar-se a la samarreta de l’equip. A través d’un comunicat, l’entitat futbolística de Gelsenkirchen ha explicat que “amb vista als esdeveniments, desenvolupament i escalada dels darrers dies, el Schalke 04 ha decidit retirar les lletres de GAZPROM de les seves samarretes”.

Vettel fa boicot al Gran Premi de Sotxi

El pilot alemany de Fórmula 1 Sebastian Vettel ha assegurat que “no penso córrer a Rússia”, al Gran Premi de Sotxi del pròxim 25 de setembre. D’aquesta manera, el corredor de l’equip Aston Martin espera que altres pilots se sumin a la seva causa i deixin deserta la cursa com a senyal de protesta. De fet, el vigent campió del món, el neerlandès Max Verstappen, també ha expressat els seus dubtes sobre participar d’aquest Gran Premi.

Canvi de seu a la final de la Champions

Encara no és segur, però el més probable és que la UEFA canviï la seu de la final de la Lliga de Campions, que estava prevista que es jugués a Sant Petersburg el dia 28 de maig. Es preveu que l’alternativa sigui l’estadi de Wembley, a la ciutat de Londres. De fet, la UEFA ja ha emès un comunicat condemnant de forma rotunda els atacs de l’exèrcit rus a diversos punts estratègics d’Ucraïna.



Més notícies
Zinchenko és abraçat per Pep Guardiola | Europa Press
Un jugador ucraïnès del City desitja “la mort més dolorosa” a Putin
Notícia: Un jugador ucraïnès del City desitja “la mort més dolorosa” a Putin
Comparteix
Zinchenko ha condemnat durament les accions de Rússia, igual que la llegenda Shevchenko o la tenista Svitólina
Lluís Cortés i Jordi Escura, fugint d'Ucraïna | @Llcortes14
L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Notícia: L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Comparteix
L'entrenador català està explicant i actualitzant la seva situació mentre intenta tornar a casa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa