Món Esport
L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna

Qui li havia de dir a Lluís Cortés ara fa poc més de mig any, quan acabava de tocar el cel del futbol femení amb el Barça, que pocs mesos després estaria emprenent una odissea inimaginable per fugir d’Ucraïna després dels atacs militars de Rússia. El tècnic català és actualment seleccionador del conjunt ucraïnès femení de futbol i la nit en què han començat els bombardejos l’ha enxampat a Kíev, juntament amb el preparador físic andorrà Jordi Escura. A primera hora del matí ha enviat un missatge tranquil·litzador, explicant que ell està tranquil i bé, i posteriorment ha iniciat el viatge de retorn a Catalunya.

L’odissea de Lluís Cortés

A través del contacte amb l’ambaixada espanyola i la Federació Ucraïnesa de Futbol, Cortés i Escura han aconseguit una furgoneta per abandonar el país de forma terrestre. L’espai aeri ha quedat totalment tancat, de la mateixa manera que els aeroports, que, de fet, han estat un dels punts estratègics dels bombardejos russos. Cortés també havia contemplat la possibilitat de marxar amb tren, però aquesta opció també ha quedat descartada. Ara, amb la furgoneta, els impediments principals seran el subministrament de benzina i les llargues cues formades a les autopistes i carreteres per tota la gent que intenta fugir d’Ucraïna a correcuita.

En la darrera actualització de la seva situació, Cortés ha explicat que han aconseguit arribar a la M-06, que és la via que condueix directament fins a Lviv. Es tracta de la capital de l’oest d’Ucraïna, lloc per on està intentant fugir tothom, ja que és la porta que s’obre des del país a Polònia i, conseqüentment, a Europa. El tècnic català es mostra molt optimista i carregat d’energia positiva en les seves publicacions a les xarxes socials. Fins i tot ha publicat una fotografia amb Jordi Escura, en la qual se’ls pot veure somrients i disposats a fer el que sigui necessari per abandonar Ucraïna. Malauradament, Cortés hauria d’haver aterrat avui a Barcelona, ja que era el seu pla abans dels bombardejos, però l’esclat de la guerra l’ha enxampat per sorpresa i ja no ha pogut volar. Tot just va arribar ahir a Kíev després d’un compromís de la selecció ucraïnesa a Turquia.Més notícies
Lluís Cortés, seleccionador ucrainès | UAF

Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev

Notícia: Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev
Comparteix
L'entrenador lleidatà està valorant la millor opció per tornar a Catalunya
Notícia: Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev - Mobile
Josep Maria Bartomeu, durant una roda de premsa | FC Barcelona

Surten a la llum les xifres que Bartomeu pagava a periodistes i mitjans

Notícia: Surten a la llum les xifres que Bartomeu pagava a periodistes i mitjans
Comparteix
Ràdio Barcelona ha revelat aquestes dades després d'accedir a part de l'informe Forensic
Notícia: Surten a la llum les xifres que Bartomeu pagava a periodistes i mitjans - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2022 | 20:00
    Ricard febrer 24, 2022 | 20:00
    La foto amb somriures denota una inadmissible falta d'empatia amb el pais que els ha acollit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa