Món Esport
Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev

Lluís Cortés, entrenador de la selecció ucraïnesa femenina de futbol, ha enviat un missatge tranquil·litzador des de Kíev arran dels atacs militars de Rússia que s’han començat a produir durant les darreres hores. El tècnic català que va conduir el Barça femení al triplet de la temporada passada assegura des de Twitter que està juntament amb el preparador físic i exfutbolista andorrà Jordi Escura en un hotel i que tots dos estan “bé”. Tot i això, Cortés i Escura estan “valorant la millor opció” per tornar a Catalunya i estan en contacte amb l’ambaixada espanyola a Ucraïna.

Aquest és el comunicat que Cortés ha redactat des de Kíev: “Bon dia des de Kíev! Estic amb el Jordi Escura i estem bé. De moment a l’hotel, tranquils, en contacte amb l’ambaixada i valorant la millor opció per a les properes hores. És moment per tenir el cap fred i filtrar molt la informació que ens arriba. Gràcies per tots els missatges”. D’aquesta manera, l’entrenador lleidatà ha volgut explicar com està vivint la situació en primera persona i així fer entendre que ell, personalment, encara no està patint cap conseqüència greu d’aquest inici de guerra entre Rússia i Ucraïna.

Posteriorment, en una entrevista amb Catalunya Ràdio, ha reiterat la mateixa idea de la piulada, però ha donat més detalls al respecte. Ha explicat que “ens ha despertat la sirena antiaèria”, però que ell personalment no ha “sentit bombardejos”. El problema principal és que els aeroports i l’espai aeri ucraïnès estan tancats, així que haurà d’abandonar el país d’una altra manera. El cotxe també és un problema, perquè les benzineres estan col·lapsades, així que el més probable és que Cortés i Escura hagin de marxar amb tren, segons ell mateix ha relatat.

Cal recordar que Lluís Cortés es va convertir en l’entrenador de la selecció ucraïnesa femenina de futbol el novembre de 2021. Quan va finalitzar la temporada del triplet, va deixar el Barça per causes que encara no han acabat de quedar esclarides, i va estar un bon temps sense equip. Ara, el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia també afectarà, amb tota probabilitat, la seva tasca professional.



Més notícies
Megan Rapinoe celebra un gol durant els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 | Europa Press
El futbol estatunidenc dona exemple i s’adhereix a la lluita feminista
Notícia: El futbol estatunidenc dona exemple i s’adhereix a la lluita feminista
Comparteix
Les futbolistes de la selecció femenina per fi cobraran el mateix que els seus homòlegs masculins per fer la mateixa feina
Alèxia Putellas, celebrant el gol de la victòria | Europa Press
Rival molt morbós per al Barça femení a la Copa
Notícia: Rival molt morbós per al Barça femení a la Copa
Comparteix
Les blaugranes jugaran contra el Rayo, enmig de la polèmica de l'entrenador Carlos Santiso

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a febrer 24, 2022 | 11:51
    Cal dir-ho febrer 24, 2022 | 11:51
    Segons el Diari d'Andorra, el Govern d'Andorra està treballant en la repatriació de quatre andorrans que es troben ara a Ucraïna, per aconseguir que puguin sortir del país després de l'atac militar que Rússia ha iniciat poc abans de les sis d'aquest matí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa